Türk Tarım Orman-sen: Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ‘hazan Sürgünü’ Yaptı

Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘yöneticilere hazan sürgünü’ yaptığını söyledi.Muzaffer Genç, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Gıda Tarım...

Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘yöneticilere hazan sürgünü’ yaptığını söyledi.

Muzaffer Genç, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 15 Nisan 2014 tarih ve 28973 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereğince rotasyon uygulaması adı altında yöneticilerin atamalarını ekim ayı itibari ile gerçekleştirdiğini kaydetti. Sendika genel merkezince yönetmeliğin yargıya taşındığını hatırlatan Genç, "Maalesef Bakanlığımız hukuksuz uygulamaların merkezi, kanun ve kural tanımayan idarecilerin idare ettiği çalışanlarına ve yöneticilerine zulmeden bir kurum haline gelmiştir." dedi.

Bakanlığın yeni yönetmeliği, bir altyapısı bulunmadan ve bir çalışma yapılmadan yangından mal kaçırırcasına hazan ayında neden uygulamaya soktuğunu anlayamadıklarını vurgulayan Genç, şöyle devam etti: "Bu yöneticilerimize tayinleri için atama ve yer seçimi isteği yaptırılmamış, eğitim dönemi başlamış, tayin dönemi geçmiş, adil bir puanlama yapmamış, atamalara vekil ve tedvir olanlar neden dahil olmamış, asillikten istifa edenler neden vekil olarak tekrar atanmış? Yani sınava girerek hak elde eden asil yöneticilerimiz cezalandırmış, vekil ve tedvir olanlar ise ödüllendirilmiş, idarecilerin büyük bölümü yandaş sendikaya üye olmalarına rağmen yandaşın yandaşını seçerek atama yapmıştır."

Ekonomiden sorumlu bakanların 'enflasyonda tarım ürünleri durdurulamıyor' açıklaması yaptığını vurgulayan Muzaffer Genç, şunları söyledi: "Tarım ürünlerinde ithalat artarken, kendi kendine yeten bir ülke konumundan ithal eden bir ülke konumuna gelirken, bunlara çareye aramayı bırakan Bakanlık, suçluyu ilan etmiş, taşradaki yöneticilere hazanda sürgünü reva görmüştür."

Bakanlığın, yaptığı görevi gereği görevinde uzmanlaşmış, kurum hafızalarını yok etmek için taşra yöneticilerini görevden aldığını iddia eden Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Muzaffer Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Personeline bu kadar yabancı ve sorumsuz davranan başka bir kurum ne yazık ki bulunmamaktadır. Buradan atamaları gerçekleştiren yetkililere sormak istiyorum: Yönetmeliği çıkardığınızda amaç bölümünde belirttiğiniz hangi kariyeri, hangi liyakatı seçtiniz? Ne kadar şeffaf oldunuz? Görevde yükselme yapmadan bu atamaları neden gerçekleştirdiniz? Taşradaki yöneticilerin atamalarını yaparken merkezi niye buna katmadınız? Atamaları gerçekleştirirken ne kadar adil oldunuz veya hangi yolu seçtiniz? Sarı ve yandaş yetkili sendika peki siz ne yaptınız, makam kapmak için dayı mı arıyordunuz? Bunları açıklamanız gerekmektedir. Aksi taktirde yüzlerce yöneticiye hazan sürgünü yaparken bu yöneticilerin eşlerini, yavrularını, bakmakla yükümlü oldukları ana-babalarının ahlarını hesaba neden katmadınız? Şu iyice bilinmeli ki zulüm asla payidar olmaz. Kurumun hafızasının yok olmaması ve hukukun üstünlüğünü savunan biz Türkiye Kamu Sen ve Türk Tarım Orman ve Gıda Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da hakkın ve haklının her zaman yanında olacağız." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri