Türk Seçmenler Wilders'in Meclisteki Koltuğuna Oturdu (Özel)

Hollanda meclisindeki Türk kökenli milletvekillerinden Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu, bir grup Türk seçmeni meclis binasında ağırladı.

Hollanda meclisindeki Türk kökenli milletvekillerinden Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu, bir grup Türk seçmeni meclis binasında ağırladı. Milletvekilleri, Türk misafirlerine meclis salonunu ve çalışma gruplarını gezdirerek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mecliste çalışma oturumunun kapalı olmasını fırsat bilen Türk ziyaretçiler, Meclis Başkanı hatta aşırı sağcı ve İslam düşmanı olarak tanınan Geert Wilders'in koltuğu dahil olmak üzere milletvekillerinin yerlerine oturarak hatıra fotoğrafı çekti. Meclis Başkanı koltuğu önündeki Kur’an-ı Kerim kitabı gurbetçileri duygulandırdı.
Zwolle Ulu Camii yönetiminden Hacı Ali Karahan, Hollanda Meclisi’ni ilk defa ziyaret ettiklerini belirterek, Meclis Başkanı’nın masasının önündeki Kur’an-ı Kerim’i gördüğünde çok duygulandığını ifade etti. Karahan, Türk milletvekillerinin Hollanda Meclisi’nde kendilerini iyi temsil ettiklerini yerinde gördüklerini belirtti.

BİZİ SEÇTİĞİNİZ KOLTUĞA SİZ OTURUN
İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Selçuk Öztürk, seçimin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, Türk seçmenleri ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Öztürk, ”Bizi seçtiğiniz koltuklara biz de sizler oturun dedik. Aynı zamanda bizim hissettiklerimizi hissedin istedik. Hollanda Meclisi hepimizin. 150 milletvekili bulunuyor. Meclis Başkanı'nın masası önünde ilk sırada Kur’an-ı Kerim, İncil, Tevrat ve diğer kitaplar bulunuyor.” ifadesini kullandı. Öztürk Türk kökenli seçmenlerden önümüzdeki mart ayındaki yerel seçimler ve mayıs ayındaki AP seçimlerine aktif katılımlarını istedi.

PvdA Milletvekili Tunahan Kuzu ise Zwolle Türk sivil toplum kuruluşlarının önde gelenlerin yapmış olduğu ziyaretin son derece önemli olduğunu söyledi. Kuzu " Demokrasi sadece 4 yıldan 4 yıla seçim zamanında oy kullanmak değildir. Milletvekillerini seçen insanlar, onların neler yaptığını da kontrol etmek, onların ne gibi çalışma içinde bulunduklarını yerinde görmeliler. dedi.
Milletvekillerinin makam odalarını da ziyaret eden Hollandalı Türkler, milletvekillerinin grup toplantılarının yapıldığı odaları da görme imkanı buldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri