Türk-rus Kültür Merkezi’nden Rus Öğretmenlere Vefa Gecesi

Rusya’nın başkenti Moskova’da faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi, duayen Rus öğretmenler için özel bir program düzenledi. Rus ve Türk kültürünü tanıtmak, iki ülke arasında kültür köprüleri kurmak için çalışan merkez,...

Rusya’nın başkenti Moskova’da faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi, duayen Rus öğretmenler için özel bir program düzenledi. Rus ve Türk kültürünü tanıtmak, iki ülke arasında kültür köprüleri kurmak için çalışan merkez, düzenlediği programla emekli öğretmenlerin hoş zaman geçirmesine katkı sağladı.

Gece de "Rubinştayn" ilkokulundan Katya Vrublevskaya, Anastasiya Boyka, "Rahmaninov" müzik okulundan Anastasiya Karsakova ve Anna Karjavina, "Şapena" müzik okulundan Natalya Pavlova ve Mariya Kastavarova misafirlere müzik dinletisi sundu.

Kültür Merkezi’nin "Grup İstanbul" müzik grubunun solisti Yulya Hnıkina’nın Türkçe şarkı dinletisi misafirlerin beğenisini kazandı. Misafirler şarkılara eşlik ederek alkış tuttu. Emekli öğretmenler ebru gösterisini de hayranlıkla izledi.

Program sonunda öğretmenlere kültür merkezinden hatıra olarak hazırlanan hediyeler takdim edildi. Öğretmenler hatırlandıkları için teşekkürlerini sunarken, gözyaşlarını tutamayan 75 yaşındaki Pavel Şulga, Türkiye’yi sadece komşu bir ülke olarak görmediğini, Türk halkını kardeş olarak gördüğünü söyledi.

Türk mutfağından özel yemeklerin ikramı ile son bulan gecede, Rus öğretmenlere kurban eti hediye edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri