Türk-rus Kültür Merkezi Onkoloji Hastanesi’nde Anneler Günü Kutladı

Türk- Rus Kültür Merkezi, Dimitriy Rogaçöva Onkoloji Çocuk Hastanesi’nde Anneler Günü için program düzenledi. Rusya’da Anneler Günü, Kasım ayının son haftasında kutlanıyor. Hastanenin konferans salonunda bir araya gelen hasta çocuklar...

Türk- Rus Kültür Merkezi, Dimitriy Rogaçöva Onkoloji Çocuk Hastanesi’nde Anneler Günü için program düzenledi. Rusya’da Anneler Günü, Kasım ayının son haftasında kutlanıyor.

Hastanenin konferans salonunda bir araya gelen hasta çocuklar balalayka eşliğinde söylenen şarkılara alkış tuttu. Türk- Rus Kültür Merkezi’nin ebru gösterisi ve kaligrafi etkinliğine ilgi büyük oldu.

Ebru yapmayı deneyen çocuklar güzel bir gün geçirirken katılımcılara Türk kahvesi ikram edildi. Türk -Rus Kültür Merkezi Kadın Platformu Başkanı Rümeysa Dilekçi, Türk misafirperverliği ve kahve yapımını anlattı. Kanserli çocuk hastaların yanında annelerin 3-4 ay kaldığına değinen Dilekçi, zor şartlarda yaşayan annelerin gününü kutladı.

Annelerden Maral Artıkava, “Bu programın afişini daha önceden gördüm ve Türk kahvesini tatmak istedim. Türk kahvesini çok beğendim çok lezzetliydi. Böyle güzel bir organizasyon dolayısıyla çocuğum ve ben çok iyi vakit geçirdik. Yapılan danslar, konser, Türk kahvesi, Ebru sanatı ve kaligrafi benim için çok güzeldi, çoğunu ilk defa görmüş oldum. Teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” diye konuştu.

Kaligrafi hocası annelerin ve çocuklarının isimlerini hat sanatıyla yazıp hatıra olarak kendilerine takdim etti. Kadınlar Platformu’nun hazırladığı börek ve tatlılar ikram edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri