Türk Polis Teşkilatının 169. Yılı Törenlerle Kutlandı

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. kuruluş yıl dönümü Sivas’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. kuruluş yıl dönümü Sivas’ta düzenlenen törenlerle kutlandı. Polis şehitliğinde şehit polis annesinin duası herkesi duygulandırdı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nce ilk tören Atatürk anıtında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüstem Temel ile Polis Emeklileri Derneği Başkanı Naci Tüfekçi anıta çelenk bıraktı.

Kutlamalar çerçevesinde Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve beraberindekiler, Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü Çalışkan Vali Barut’a çiçek takdim ederken, Vali Barut polisin önemine değindi. Polis Teşkilatının köklü bir teşkilat olduğundan bahseden Barut, şöyle devam etti: “Polislerimizi kutluyorum. Çok meşakkatli bir görev, bu görevi yaparken şehit düşen arkadaşlarımız var. Çok yakın bir zamanda bir şehidimizin cenazesini kaldırdık. Bugün vesilesiyle onlarında hatıralarını yad etmek istiyorum. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Önce ailelerine ve teşkilata başsağlığı diliyorum. Allah onlardan razı olsun. Biz onlar sayesinde güven içinde yaşıyoruz.”

Daha sonra tören Yukarı Tekke’de bulunan polis şehitliğinde devam etti. Burada Vali Alim Barut, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Törene Belediye Başkanı Sami Aydın da katıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında Kırşehir’de polis aracının devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Abdullah Kılıç’ın annesi Şemsi Kılıç’ın duası herkesi duygulandırdı. Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve beraberindekiler askeri şehitliği de ziyaret ederek dua etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri