Türk Okulları Ve Kimse Yok Mu, Bu Bayram Da Pakistan’ı Unutmadı

Pakistan’da faaliyet gösteren Türk okulları, Kimse Yokmu Derneği'nin de katkısıyla Pakistan’ın yaklaşık 15 vilayetinde kurban kesimi ve dağıtımı yaptı.

Pakistan’da faaliyet gösteren Türk okulları, Kimse Yokmu Derneği'nin de katkısıyla Pakistan’ın yaklaşık 15 vilayetinde kurban kesimi ve dağıtımı yaptı. Kurban kesimi ve kurban eti dağıtımı, Kimse Yok Mu Derneği, Türk işadamları ve Pakistanlı hayırsever işadamlarının desteğiyle gerçekleştirildi.

Pak-Türk okulları Genel Müdür Yardımcısı Fesih Çelik bu sene Pakistan genelinde 7 bin kurban hissesinin kesildiğini ve 30 bini aşkın aileye kurban etinin ulaştırıldığını kaydetti. Çelik, her sene olduğu gibi bu sene de Türk okulları çalışanlarının bayram namazı sonrası kahvaltıda bir araya geldiklerini ve et kesimi ve dağıtımı için hazırlandıklarını belirtti.

Bu büyük yardım kampanyasında Pakistan’ın 9 ilinde faaliyet gösteren Türk okulları çalışanları gönüllü olarak kurban kesiminde ve dağıtımında çalıştı. Pak-Türk okullarında 3 yıldır eğitimci olarak görev yapan İbrahim Sarıbulak, mübarek bayram gününde kardeş ülke Pakistan halkına yardım etme fırsatı bulduğundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bu arada 100’ü aşkın Türk işadamı bayramlarını Pakistan halkına yardım ederek geçirmek için Pakistan’ın çeşitli bölgelerindeki kurban kesim ve dağıtım merkezlerine gitti. Pakistanlı hayırsever işadamlarıyla da buluşan Türk işadamları duygulu anlar yaşadı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri