Türk Ocağı’nda Ergenekon konuşuldu

Konya Türk Ocağı’nın bu haftaki Cumartesi konferansında Ergenekon davası masaya yatırıldı. Konuşmacılar Em. Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç ile müstafi Üsteğmen Av. Muhammed Sarıkaya idi.

Konya Türk Ocağı’nın bu haftaki Cumartesi konferansında Ergenekon davası masaya yatırıldı. Konuşmacılar Em. Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç ile müstafi Üsteğmen Av. Muhammed Sarıkaya idi. Konferansın açılış konuşmasını Başkan Dr. Vedat Erden yaptı. Vedat Erden yaptığı konuşmada hakkıyla yapıldığı takdirde her mesleğin kutsal olduğunu, yargının siyasallaşmasıyla birlikte ülkemizde adalet mekanizmasının çok yara aldığını, adaletin haklının yanında değil de güçlünün yanında yer aldığını dile getirdi. Vedat Erden, “Her meslek kutsaldır. Meslekler ayağa düşürülmemeli. Daha önce doktorluk mesleği ayağa düşürülmüştü. Doktorlar insanı yaşatmak için vardır. 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü. Şimdi de avukatlık mesleği ayağa düşürüldü. Avukatlar, savcılar ve hâkimler adaleti sağlamak için vardır. Eğer savcılar ve hâkimler haklıdan tafra değil de güçlüden tarafa olup gerçeklerin üstünü örtmeye çalışırlarsa o zaman meslek ayağa düşmüş olur. En kısa zamanda haklının hakkını aldığı bir adalet mekanizmasının gerçekleşmesi dileğiyle Avukatlar Gününüz kutlu olsun.” diyerek avukatların avukatlar gününü kutladı. Ergenekon davasında kendilerini haksız yere tutukladıklarını, dava dosyası bile hazırlayamadıklarını ifade eden Sarıkaya sözlerine şunları ekledi: “ O zaman hiç kimse bize söz hakkı vermedi. Biz suçsuz olduğumuz söyledikçe,  davaya bakan hâkimler ve savcılar  “zaten bütün suçlular kendilerinin suçsuz olduğunu söylerler” deyip,  gizli tanıkların ifadeleriyle ve bilgisayarlarımıza yükledikleri dosyalarla bizleri müebbede mahkûm etmek istediler. Daha sonra casuslu, balyoz, Danıştay’a saldırı, fuhuş davalarıyla birleştirerek içinden çıkılmaz bir hal almasına sebep oldular. Netice’de Silivri’de bize 4,5 yıl hapis cezası verdiler. Danıştay kararı bozdu ve biz 2014 yılında serbest kaldık. Ama dava hâlâ düşürülmedi. Sürekli erteliyorlar. Her seçim dönemine bir şeyler bırakıyorlar. Hapis yattığım sürede Hukuk Fakültesini okuyarak avukat oldum. 2014’te askerlik mesleğinden istifa ederek özel olarak avukatlık yapıyorum.”

Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç da yaptığı konuşmada, “Bir köy çocuğu olarak bizim için askerlik kutsal bir görevdi. Böyle terör örgütü kurmak, Türkiye Cumhuriyetini devirmek… gibi adice bir suçlamayla bizleri tutuklamaları bizleri, ailelerimizi perişan etti.” dedi. Soru cevap müzakerelerinin ardından konferansa son verildi. Başkan Vedat Erden konuşmacılara Konya Türk Ocağı’nın daha önce tertiplemiş olduğu “Türk Milliyetçiliği” bildirilerinin toplandığı kitabı hediye etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri