Türk mutfağının lezzetleri tanıtılıyor

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Konya mutfağını yansıtan yiyecek ve içeceklerinin sergisiyle başladı.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin açılış programı, Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

SEKTÖRDE DEĞERLENDİRİLMESİ LAZIM

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türk mutfağında tarımsal faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, “Bugün sektörün içinde geleneksel Türk ve Konya mutfağının sürdürülebilir mecrada inşa eden kardeşlerimiz bulunuyor. İnsan, maddi ve manevi unsurlarını şekillendiren yediğimiz ve içtiklerimizdir. Bunların geleneksel olması, tecrübe olarak en iyisinden olması önem arz ediyor. Konya’nın geleneksel ürünlerinin tescil edilmesi çok önemli. Bütün bunları sektörle çok iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ KENDİ GELENEKLERİYLE TANIŞTIRIYORUZ

Konya il Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, medeniyetlerinin belirgin özellikleri arasında mutfak kültürünün olduğunu dile getirdi. Yiğit, “Türk mutfağı, yüzyıllardır milletimizin bilgi ve tecrübelerinden süzülerek bu güne gelmiştir. İç Anadolu Bölgesi, özellikle Konya ve çevre iller kendine has, zengin kültüre ve mutfağına sahiptir. Konya’da bu kültürü yaşatma adına bünyesinde yiyecek ve içecek hizmetleri alanı bulunan 14 meslek lisesi, 3 halk eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü ile beraber toplamda 18 kurumun bugün olan organizasyona sahiptir. Bu etkinlik, Türk mutfağının daha çok alanda karşılık bulmasına sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

KONYA’DA 100’E YAKIN COĞRAFİ ÜRÜN BULUNUYOR

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin tüm Türkiye’de eş zamanlı kutlandığını söyleyen Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “Ana tema olarak Türk mutfağının geleneksel ve atıksız olarak ön plana çıkmıştır. 81 ilde coğrafi işaretli ürünlerimiz bulunmaktadır. Ülkemizde bin 555’e yakın coğrafi işaretli ürün bulunuyor. Yine Konya’mızda yaklaşık 100’e yakın coğrafi ürün bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri