Türk mühendise devlet destek vermemişti! Su ile çalışan otomobil üretildi

Dünya genelinde üretilen otomobiller benzin, motorin, LPG ya da elektrik ile çalışıyor. Türk mühendisin öncü olduğu projeye destek verilmemişti. Su ile çalışan motor resmen üretildi. İşte özellikleri.

Dünya genelinde büyük bir enerji krizi yaşanıyor. Bazı ülkeler bu sorunu çözmek için yeni adımlar atıyor. Son yıllarda benzin ve motorin ile çalışan otomobiller yerine elektrikli otomobiller üretildi. Söz konusu otomobillerden beklenen performans elde edilemedi. Şarj sürelerinin uzun oluşu ve bataryadan dolayı yüksek risk firmaları yeni arayışlara sürükledi.

Makine Teknikeri Turgay Kamışlı

TÜRK MÜHENDİSİN DİLİNDE TÜY BİTTİ AMA KİMSE DİNLEMEDİ

Bazı Türk mühendisler ise çok avantajlı projeleri ortaya çıkarıyor. Çeşitli bürokrasi engellerinden ötürü bu projeler hayata geçirilmiyor. Türkiye’nin ilk hidrojen projesi olan (H2 Enerji Üretim Projesi) devletten destek görmedi. Makine Teknikeri Turgay Kamışlı tarafından 10 yıl önce hazırlanan Türkiye’nin ilk hidrojen enerjisi projesi raflarda çürüdü. Hidrojenin önemi ise ortaya çıkan yeni projeyle anlaşıldı.

MOTOR TEKNOLOJİSİ SUYA DAYANIYOR

İçerisinde su bulunan hidrojenle çalışan otomobil motoru üretildi. Toyota yüzyılın buluşunu açıkladı. Şirketin buluşu gelecekte elektrikli, benzinli ve dizel araçların sonunu getireceği düşünülen hidrojen teknolojisine (suya) dayanıyor.

Toyota, Yamaha Motor ile birlikte 455 beygir gücü ve 398 tork üreten hidrojen yakıtlı bir V-8 motor da dahil olmak üzere, sadece su yayan ve sadece 5 kg hidrojenle 485 km yol alabilen hidrojen motoru üretti. Bu motorun kısa sürede seri üretimle dünyaya yayılması bekleniyor. Hedef ilk etapta 200 bin motor üretmek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri