Türk-macar Dostluğu Erzincan’da Pekiştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Erzincan’ında aralarında bulunduğu 20 ilin katılımı ile gerçekleştirilen AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında Erzincan’ın AB projeleri ve turizm konusunda...

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Erzincan’ında aralarında bulunduğu 20 ilin katılımı ile gerçekleştirilen AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında Erzincan’ın AB projeleri ve turizm konusunda işbirliği yapmak üzere Macaristan’ın Szabolcs-Szatmár-Bereg Eyaleti ile eşleşmesinin ardından gerçekleşen çalışma ziyaretleri ve görüşmeler sonucunda protokol imzalandı.

3 gün süresince Erzincan’da temaslarda bulunan Macaristan heyeti, Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından her iki şehir arasında belirlenen işbirliği konuları üzerinde anlaşmaya varılarak, protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Macaristan Delegasyon Başkanı, Milletvekili ve Belediye Başkanı Dr. Attila Tilki, Macaristan Eyalet Temsilcisi Sandor Filep, Kalkınma Ajansı Dış İlişkiler Başkanı Dr. Zoltan Balogh, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Proje Koordinatörü M. Nergiz Altınsoy Ardıç, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Polat ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Programda Vali Abdurrahman Akdemir ve Delegasyon Başkanı Dr. Atilla Tilki ortak basın açıklaması yaptı. Delegasyon Başkanı Dr. Atilla Tilki, Erzincan’da ki izlenimlerinin kendileri için olumlu olduğunu belirterek, Erzincan halkı tarafından çok sıcak karşılandıklarını ifade etti. Macar Delegasyon Başkanı Dr. Atilla Tilki; “Hem Macaristan’da, hem de Erzincan’da işbirliği yapmak üzere görüşmeler yaptık. İkili işbirliği görüşmelerinde bazı konularda her iki tarafta anlaşmaya vardı. Ziyaretlerimiz esnasında çok sıcakkanlı karşılandık. Sadece buradaki yönetimdeki insanlar tarafından değil, tüm halk tarafından çok sıcak karşılandık. Benim görüşüm şudur ki; karşılıklı sıcak ilişkiler olmadan siyasi ilişkilerin geliştirilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla sadece ikili işbirliği konularına değil, arkasından gelecek olan sıcak ilişkileri de göz önünde tutuyorum. Bu çalışma ziyareti çok iyi bir şekilde organize edilmiş ve faydalı olmuştur. İki şehir arasındaki ilişki uluslararası düzeye taşınacağını umuyorum.” şeklinde konuştu.

ERZİNCAN’IN DEĞERLERİ TANITILDI

Her iki ülke arasında ki ziyaretlerin önemli katkılar sağladığını belirten Vali Abdurrahman Akdemir, “Erzincan olarak kardeş eyaletin Avrupa Birliği fonlarının kullanılması ve projelerin uygulanmasındaki deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Ben özellikle Macaristan heyetinin de Erzincan’ı görmesini ve onlara da Erzincan’ın değerlerini tanıtılması ve paylaşılması noktasında Erzincan ziyaretini çok önemsiyorum. Bu üç günlük ziyaret konusunda özellikle Macaristan tarafının talebi doğrultusunda kültürel ve tarihi değerler, Türk kamu yönetimi ve tarım konusunda bir program düzenlendi. Umarım başarılı ve faydalı olur. Protokol çerçevesinde özellikle iki şehir arasında turizm, eko turizm, kültürel miras, kış sporları, tarım, üniversiteler arası iş birliği değişim programları yapmayı arzu ediyoruz. İki şehir arasında kardeş şehir ilişkileri kurmayı arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Vali Abdurrahman Akdemir ve Delegasyon Başkanı Dr. Atilla Tilki karşılıklı olarak işbirliği protokolünü imzaladılar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri