Türk kolonya devinin ürünleri toplatılıyor! İçinde zararlı madde varmış

Türkiye'nin en meşhur kolonya markalarından birisi olan Eyüp Sabri Tuncer'in bazı ürünleri toplatılıyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan karar şirketin tepkisine neden oldu.

Türkiye'nin en meşhur markalarından birisine ait ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Bahsi geçen karar Avrupa Birliği tarafından alındı. Eyüp Sabri Tuncer markasının bazı ürünleri, Avrupa Birliği (AB) tarafından içerdiği yasaklı madde nedeniyle toplatılma kararıyla karşı karşıya kaldı.

AB, 2022 öncesinde üretilen bu ürünlerde kullanılan 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı maddenin hamile kadınlar ve anne karnındaki bebekler için ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirtiyor. BMHCA, üreme sistemine zarar verebileceği ve cilt hassasiyetine yol açabileceği gerekçesiyle AB kozmetik yönetmeliklerine uygun bulunmadı ve bu nedenle bu ürünlerin toplatılması kararlaştırıldı.

Toplatılacak ürünler arasında Eyüp Sabri Tuncer’in kolonya ve kozmetik ürünleri bulunuyor.

AB yönetmeliklerine uymadığı belirtilen Eyüp Sabri Tuncer ürünleri şunlar:

Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Love Kisses (50ml, 250ml)

Empress (50ml)

Wild Beauty (50ml, 250ml)

EYÜP SABRİ TUNCER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Eyüp Sabri Tuncer yönetimi ise bu karara sert tepki gösterdi. Şirket, 2022 öncesi üretilen ürünlerde kullanılan BMHCA maddesinin o dönem dünya genelinde serbestçe kullanıldığını ve AB tarafından bu maddenin sonradan yasaklandığını belirtti. Şirket, bu kararın markayı karalamaya yönelik olduğunu savunarak, ürünlerinin kalitesine ve güvenliğine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri