Türk kolejine arsa veren başkana çağrı

Kosovalı Türkler'in yoğun yaşadığı Prizren'de Belediye Başkanı Ramadan Muya'nın istifası için binlerce kişi gösteri düzenledi.

Başkan Muya ve birçok belediye görevlisine Türk koleji ile Türk işadamına arsa tahsisi yanı sıra daha birçok nedenden dolayı EULEX tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Vetevendosye'de Muya ve beraberindeki görevlilerin tutuklanması için protesto düzenledi. Görevlerine kötüye kullandıkları gerekçesiyle EULEX tarafından soruşturma açılması muhalefetteki seslerin yükselmesine neden oldu. Vetevendosye Hareketi Prizren'de gösteri düzenledi. Öğle saatlerinde Şadırvan merkezinde toplanan göstericiler ilk olarak burada kısa açıklamada bulundu. Açıklamada, görevini kötüye kullanmakla suçlanan yetkililerden kimsenin şimdiye kadar istifa etmediğini oysa gelişmiş ülkelerde, yapılan en küçük bir hatada yetkililerin istifa ettiği ve kendilerine karşı sürekli gösteriler olmasına rağmen sıkılmadan görevlerine devam ettikleri söylendi.

Yapılan haksızlık ve yolsuzluklara hesap verilme zamanının geldiğine, açılışlar ve asfalt döşemenin dahi bu yetkileri kurtarmaya yetmeyeceği belirtilen konuşmanın devamında yürüyüşe geçildi. Şadırvan merkezinde çok kalabalık olmayan gruba yürüyüş sırasında da göstericiler eklendi. Böylece yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Bajdarhane semtinde bulunan Belediye Meclisine kadar sürdü. Yürüyüs sırasında göstericiler, 'İstifa yetmez', 'Hırsızlar Devleti Yönetemez' sloganları atıldı. Göstericiler ayrıca 'Prizren bu yönetimi hak etmez', 'Dubrava da Emekliye Ayrıl', 'Cambaz Ramadan' yazılı pankartalar taşıdı. Belediye Meclis binasına ulaşan göstericileri, belediye binası önünde kordon oluşturan Kosova Polis mensupları karşıladı.

Meclis binası önüne gelen göstericiler, burada da belediye yetkililerin görevlerini kötüye kullanmakla suçladıkları açıklamayı yaptı. Yönetimi demokratik olmamakla, doymayı bilmeyen hırsızlar olarak tanımlayan açıklamada, halkın yüzde 45 işsiz olduğu bir belediyede halkın geçim kaynağının sadece tüccarlık ve kumarlık olduğu oysa belediye meclis başkanı Nijazi Kryeziu'nun halkın sırtından zengin olduğu söylendi ve bu yapılanların artık altın alınamayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, son iddianamelerle yönetimin belediyeyi yönetme yetkisine sahip olamadığının ispatlandığına vurgu yapıldı ve belediye başkanının istifası istendi. Açıklama yapıldığı sürece konuşmacı sürekli olarak göstericilerin yetkilileri suçlayan ve istifanın yetmeyeceği yönündeki sloganları ile kesildi.

Açıklamanın ardından Vetevendosge Hareketi Prizren Şube Başkanı Arber Rexhaj, Ramadan Muja'nın arkasında yolsuzluğa karışmış kişilerin gizlendiğini ama artık kendisinin de bu yolsuzluk girdabının içine çekildiğini söyledi. Bu yönetimin istifa etmeden başka çaresinin kalmadığını belirten Rexhaj, şimdiye kadar şantaj ve tehditle ayakta kaldığını söyledi. Sakin geçen gösteri yapılan açıklamaların ardından sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri