Türk Kökenli Cezayirliler, Kitap Fuarında Köklerini Aradı

Cezayir, 18. Uluslararası Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri de Türkiye’den Kaynak Yayınları’na ait.

Cezayir, 18. Uluslararası Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri de Türkiye’den Kaynak Yayınları’na ait. Standı ziyaret eden Türk kökenli Cezayirliler ise en çok Osmanlı tarihi ile ilgili kitapları soruyor.

Cezayir’de düzenlenen 18. Uluslar arası Kitap Fuarı’na 44 ülkeden 922 yayın evi katılıyor. Türkiye’den Kaynak Yayınları ise artık 6. yıldır fuarda yer alıyor.

Türk standında ise en çok Osmanlı tarihi, Türk mutfağı ve kültürü ile kitaplar ilgi görüyor. Özellikle Osmanlı döneminde Cezayir’e yerleşmiş Türk kökenli vatandaşlar, fuarda kendi kökleri ve tarih ile ilgili kitapları soruyor.

Kaynak Yayınları temsilcisi Serkan Ceylan ise stantlarında en çok tarih, kültür, çocuk, dini ve Türk mutfağı ile ilgili kitapların satın alındığını söyledi. Cezayirli okuyuculara Arapça, İngilizce ve Fransızca kitaplar sunduklarını aktaran Ceylan, en çok Fransızca kitapların ilgi gördüğü anlattı.

Fuar bugün ziyaretçilere kapılarını kapatıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri