Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, TercihFest 2024'te öğrencilerle buluştu

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Etkinlik ve Medya Merkezi'nde düzenlenen TercihFest 2024 etkinliğinde öğrencilerle buluşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, öğrenim ve meslek hayatındaki tecrübelerini paylaştı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 6 Şubat depremlerine ilişkin, "Şimdi bu sosyal medyada yaşanan infialin elbette ki bir sebebi var. Elbette ki bir kusur da var orada. Ama Türk Kızılay depremin birinci günü ilk 30 dakikada sahaya inmiş ve hala orayı bırakmamış, hala destek vermeye devam eden Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu." dedi.

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Etkinlik ve Medya Merkezi'nde düzenlenen TercihFest 2024 etkinliğinde öğrencilerle buluşan Yılmaz, öğrenim ve meslek hayatındaki tecrübelerini paylaştı.

Yılmaz, kendi dönemlerinde üniversite sınavına girmeden önce tercihlerini yapmak durumunda olduklarını, TercihFest gibi kendilerini yönlendirecek alanlar bulunmadığını söyledi.

Öğrencilere, hayatlarının en önemli karar anlarından birinde olduklarını ifade eden Yılmaz, "Hiçbir önemli tercih geriye dönülmez bir tercih değildir. Okuyacağınız bölümle ilgili tercih yapacaksınız ama tüm hayatınızı dönülmez bir yola sokacak bir tercih değil." dedi.

Yılmaz, tercih sürecinde gönlünün bilgisayar mühendisliğinde olduğunu, babasının yönlendirmesiyle tıp fakültesini tercih ettiğini anlattı.

Yaklaşık 8 yıldır yolunun Kızılay'la kesiştiğini kaydeden Yılmaz, "Kızılay, insanlara yardım etme yönümü pekiştiren, psikolojik olarak beni ayakta tutan bir yer haline geldi. Sonuçta hayatınızda ne yaşarsanız yaşayın, hangi mesleği seçerseniz seçin kendi sağlığınızı öncelemek durumundasınız. Sağlığınız derken bunun içinde tabii ki fiziksel sağlık da var ama aslında psikolojik dirençlilik var. Psikolojik dirençlilik, başımıza ne gelirse gelsin ayakta durmaya devam etmek, tökezlersek ya da düşersek ayağa kalkma motivasyonunun olması demek." diye konuştu.

Öğrencilere, tercihleri konusunda önce kendi isteklerini önemsemelerini tavsiye eden Yılmaz, ardından soruları yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri