Türk Kirazı Çin Yollarında

Meyve ve sebze ihracatçıları, Çin’e kiraz satmayı hedefliyor. Bu çerçevede Çinli heyeti Türkiye’ye getiren ihracatçılar, ürünü tanıttı.Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, “Hedefimiz kirazımızı...

Meyve ve sebze ihracatçıları, Çin’e kiraz satmayı hedefliyor. Bu çerçevede Çinli heyeti Türkiye’ye getiren ihracatçılar, ürünü tanıttı.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, “Hedefimiz kirazımızı Çin’e ihraç etmek. Bunun için ilk adım atıldı. Çin’den heyet geldi. İncelediler ve kirazımıza hayran kaldılar. Çin’e kiraz ihraç etmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Heyet, ilk olarak Bursa’ya ardından Manisa Alaşehir’e ve Afyon’a gitti. Daha sonra meyve bahçelerini turlayarak numune topladı.

Türkiye’nin dünyada kiraz üretiminde birinci sırada olduğunu anlatan Çalı, ihracatı da aynı dereceye getireceklerini ifade etti. Salih Çalı, Türkiye’de 2013’te 500 bin ton kiraz üretimi yapıldığını; hedeflerinin ihracatta da aynı sıralamaya girmek olduğunu belirterek, “İhracatımızda da üretimde gösterdiğimiz başarıyı göstermek istiyoruz. Bu yüzden 1,4 milyar nüfusu, 7 bin 600 dolar birey başına düşen milli geliri olan Çin bizim için çok önemli. Çin’e girmek kiraz ihracatı adına büyük bir başarı olacak.” dedi. Çalı, şöyle devam etti:

“Çin’de 500 bin ton civarında Çin kirazı üretimi var. Bu kiraz bizim kirazlardan boyut ve tat olarak farklı. Türk kirazının tadına bakan Çinli heyetler kirazın tadına hayran kaldılar. Çinli Heyete daha fazla ülkelerini bu güzel tattan mahrum bırakmamalarını belirttim.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri