Türk karateciler Tenerifeyi fethetti

İspanyanın Tenerife şehrindeki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında Milli Takım tarihi bir başarı yakaladı

İspanya’nın Tenerife şehrindeki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Milli Takım tarihi bir başarı yakaladı. Tarihte ilk kez üç takımla kürsüde yer alan Türkiye toplam 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla genel sıralamada da oldu. Federasyon Başkan Vekili Hikmet Yanartaş “Bu büyük başarı sistemli çalışmanın ürünü” dedi. İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen 47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, tarihinin en başarılı sonucunu elde etti. Torres Spor Salonu’ndaki şampiyonayı üç altın, iki gümüş ve dört bronz madalya ile tamamlayan Türkiye genel sıralamada üçüncülüğü elde etti.

50 kiloda Serap Özçelik üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazanırken, 2010 Avrupa gençler şampiyonu Şeyda Burucu bu yıl büyükler kategorisinde zirveye çıktı. Serap Özçelik, Tuba Yenen, Meltem Hocaoğlu ve Gülderen Çelik’ten oluşan Bayan Kumite Takımı da 2004 yılından sonra ilk kez altın madalya kazanarak önemli bir başarı yakaladı. 2009 ve 2010 yıllarında Avrupa Şampiyonu olan Erkek Kumite Takımı finalde Almanya’ya yenilerek gümüş madalyada kaldı. Ömer Kemaloğlu da finalde Fransız rakibine yenilerek ikinci olurken, Erkek Kata Takımı, Enes Erkan, Ece Yaşar ve Meltem Hocaoğlu bronz madalya ile Türkiye’ye döndüler

YANARTAŞ: BAŞARI SİSTEMİN ÜRÜNÜ

Milli Takım kafilesiyle İspanya’ya giden Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen sonucun kendilerini gururlandırdığını söyledi. Milli Takım’ın Ocak ayından bu yana kamp yaparak şampiyonaya hazırlandığını belirten Yanartaş “Elde edilen başarıda gençlerin büyük payının olması Türkiye Karate Federasyonu olarak doğru yolda olduğumuz gösteriyor. Kasım ayındaki Dünya Karate Şampiyonası’nda daha iyi bir sonuç almak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Danışmanlarından Remzi Ay’ın da kafileyle birlikte Tenerife’ye geldiğini açıklayan Yanartaş, Avrupa Karate Federasyonu (EKF) Genel Kurulu’nda 2013 yılında Konya’da yapılacak Avrupa Ümitler Gençler ve 21 Yaşaltı Şampiyonası’yla ilgili sunum yaptıklarını söyledi. Yanartaş, “Genel Kurul’da bulunan delegeler büyük bir dikkatle sunumu izlediler ve Konya ile ilgili sorular sordular. Şampiyonaya uzun bir süre olmasına rağmen hazırlıklara hemen başlayacağı” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri