Türk Kanatlı Sektörü, Suudi Arabistan İle 300 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı

Türk kanatlı sektörü, büyük önem verdiği Suudi Arabistan’ın kapısını Anuga Fuarı’nda araladı.

Türk kanatlı sektörü, büyük önem verdiği Suudi Arabistan’ın kapısını Anuga Fuarı’nda araladı. Dünyanın en önemli gıda fuarı olarak kabul edilen Anuga Fuarı’nda farklı ülkelerin sektör temsilcileriyle bir araya gelen Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG), Suudi Arabistan ile 300 milyon dolarlık ihracat anlaşması yaptı.

Türk tavuk ve yumurtasını yeni pazarlara tanıtmak ve ihracatı artırmak amacıyla 5-9 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Anuga Fuarı’na katılan KTG, burada farklı ülkelerin sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Suudi Arabistan heyeti ile yapılan görüşmede, 2014 yılında 300 milyon dolarlık ihracat için anlaşmaya varıldı.

2014 İHRACAT HEDEFİ 1,5 MİLYAR DOLAR

Anuga Fuarı süresince Türkiye ile ticari ilişkiler kurmak isteyen Afrika, Asya ve Uzakdoğu’dan gelen alıcılarla görüşen KTG, Türk kanatlı ürünlerine artan talep karşısında bu yıl ihracatta ciddi bir artış kaydedeceğinin sinyalini verdi. Fuarı değerlendiren KTG Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, sektör adına çok olumlu geçtiğini belirtti. 2014 yılında 1,5 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini ifade eden Aydemir, “Anuga Fuarı bizim için önemli ve olumlu gelişmeler kaydettiğimiz bir fuar oldu. Geçtiğimiz ay Suudi Agrofood Fuarı’nda Suudi temsilcilerle yaptığımız görüşmeler sonrasında, 2014 yılı içinde Suudi Arabistan’a 200 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflemiştik. Anuga Fuarı’nda Suudi sektör temsilcileriyle yeniden bir araya geldik ve bu rakamı 300 milyon dolara çıkardık. 2014 yılı için hedefimiz 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek. KTG’nin gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleriyle dünya pazar payında her yıl artış gösteren Türkiye’nin, bu hedefi yakalaması hiç de zor olmayacak.” değerlendirmesini yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri