Türk Kamu Sen 'Tencere Kazanlı' Eylemle Maaşlara Yıllık 12 Zam İstedi

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendika şube başkanları ve üyeleri, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde 'boş kazan ve tencere' ile yaptığı eylemde, hükümetten, memur maaşlarına yıllık 12 zam talebinde bulundu.Toplu iş...

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendika şube başkanları ve üyeleri, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde 'boş kazan ve tencere' ile yaptığı eylemde, hükümetten, memur maaşlarına yıllık 12 zam talebinde bulundu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mağdur edildiklerini belirten Kamu Sen üyeleri, hükümeti protesto etmeye devam ediyor. Öğle saatlerinde Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan Kamu Sen üyeleri, yetkili sendika Memur-Sen'i, hükümet yanlısı olmak ve memura ihanetle suçladı. Memurlar, vergi dairesi önüne bıraktıkları boş kazan ve tencere ile hükümeti, memuru kandırmakla ve yandaşlarını zengin etmekle suçladı.

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ülke genelinde 2 milyon 600 bin memur ile yaklaşık 2 milyon emeklinin mevcut ekonomik şartlar altında geçinemediğini söyledi. Bayraktar, memurların son 9 ayda yandaş sendika konfederasyonu tarafından ihanete uğradığını dile getirdi. Memur ve emeklilerin geçim savaşı verdiğini ve enflasyon altında ezildiğine dikkat çeken Bayraktar, "Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz. Tüm kamu çalışanlarının ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri yoktur, geçerli bir mazereti yoktur. Memur ve emekli enflasyon altında ezilmekte. Bu ekonomik savaşta mağdur edilmektedir." dedi.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü tarafından 3 Mehmetçiğin şehit edilmesinin, açılıma kurban verilmesi olarak nitelendiren Müfit Bayraktar, "Devlet, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyunacağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına, sokak ortasında infazlarıyla devam etmektedir. Yüksekova'da 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Terörü, teröristi, iç ve dış tüm destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum. Allah, hepsinin belasını versin." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri