Türk İşadamına Macaristan'da Fahri Doçent Unvanı Verildi

Macaristan Kaposvár Üniversitesi, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu iş adamı Dr. Osman Şahbaz'a Uluslararası Siyaset Bilimi alanında akademik 'Fahri Doçent' unvanı verdi.Kaposvár Üniversitesi'nin 2014 - 2015 eğitim yılı açılış töreninde...

Macaristan Kaposvár Üniversitesi, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu iş adamı Dr. Osman Şahbaz'a Uluslararası Siyaset Bilimi alanında akademik 'Fahri Doçent' unvanı verdi.

Kaposvár Üniversitesi'nin 2014 - 2015 eğitim yılı açılış töreninde Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Dr. Osman Şahbaz'a, akademik 'Fahri Doçent’lik beratını, Rektör Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc. takdim etti. Törende konuşan Rektör Szavai, nitelikli uluslararası çalışmaları, mesleki gayretleri, ülkeler arasındaki işbirliklerini geliştirmesi nedeniyle Fahri Konsolos Şahbaz'a, Uluslararsı Siyaset bilimi konusunda akademik Fahri Doçent unvanına layık görüldüğünü vurguladı.

Rektör Szavai'nin konuşmasının ardından, Bilim Kurulunun 26 Haziran 2014 tarihli Osman Şahbaz'a Macar Türk ilişkilerinin gelişmesi sürecine ve Macaristan ile Türkiye'nin eğitim alanındaki işbirliğine katkılarından, toplumsal hayattaki çalışmalarının takdir edilmesinden dolayı fahri doçent unvanı verilmesi' kararı okundu. Şahbaz'a daha sonra fahri doçentlik beraatı takdim edildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında da Azerbaycan Cumhuriyeti Vektor Uluslararası İlimler Akademisi tarafından fahri doktora ünvanı verilen Şahbaz da konuşmasında Türk ve Macar ilişkilerine katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve tevdi edilen bu onura teşekkür ederek iyi dileklerini aktardı. Şahbaz, prestijli bir üniversiteden doçentlik unvanı almanın kendisi için çok değerli olduğunu belirterek sorumluluğunun bir kat daha arttığını sözlerine ekledi.

Tören sonunda Şahbaz Kayseri'den getirdiği Bünyan kök boya el dokuması kilimi Rektör Prof.Dr. Szávai Ferenc'e hediye etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri