Türk-iş Soma'ya Okul Yaptıracak

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Manisa'nın Soma ilçesine 16 derslikli ilköğretim okulu yapmak için protokol imzaladı. Soma Kaymakamlığı'ndaki imza törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Valisi Erdoğan...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Manisa'nın Soma ilçesine 16 derslikli ilköğretim okulu yapmak için protokol imzaladı. Soma Kaymakamlığı'ndaki imza törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır ve yönetimi katıldı.

İlk olarak Soma Maden Şehitliği'ne giden heyet, mezarlara karanfil koyarak dua etti. Bir maden şehidinin ailesini ziyaretten sonra protokol için kaymakamlığa geçildi. Burada ilk konuşmayı yapan Bakan Yardımcısı Erdem, "Türk İş Madenciler İlkokulu, 16 derslikli olarak yapılacak. Biz bu noktada sivil toplum örgütlerimizin katkılarına Milli Eğitim olarak her zaman açığız ve destekliyoruz. Allah, bir daha böyle kazalar göstermesin. Büyük devlet olmanın da onurunu yaşıyoruz. Hem devlet hem sivil toplum kuruluşları, bu ailelerin ve Soma'nın yanında olduğunu yapılan desteklerle gösteriyor. Ben Türk-İş başkanına, yönettim kuruluna ve ekibine, eğitime sağladıkları katkı nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali Bektaş ise, "Ateş birçok yere düştü ve yaktı. O aileler için de yapılacak her şeyi devletimiz, milletimiz, hayırseverlerimiz, sendikalarımız, sivil toplum örgütlerimiz gerçekten tam bir seferberlik içersinde, o şehitlerin yakınlarını rahat ettirebilmek için yaptı. Yapılmaya devam ediyor. Burada hiç kimsenin kafasında tereddüdü kalmadı çok şükür. Çok önemli bir şey bu ama bundan daha önemli bir şey var. Soma'daki kazanın tekrarlanmaması gerekiyor. Bunun için de madencilik standartlarının yükseltilmesi gerekiyor. Kazayı oluşturan şartların iyileştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede de herkes uğraşıyor. Meclis komisyonu geçen hafta buradaydı. Bunlar araştırıyorlar, dünyadaki madencilik örnekleriyle uğraşıyorlar. İki ayrı kanunda bazı düzenlemeler yapıldı. Daha sonraki kanunda da işlemler yapılacak. Yani bizim bu işten asıl kazancımız, madenciliğin çağdaş standartlara kavuşması olacak. Bunu başarabilirsek belki kendimizi bir miktar, kazada kaybettiğimiz insanlara affettirebiliriz. Sonra madencilik tarafı var, bir de Soma tarafı var. Soma'yı da biliyoruz. Türk-İş’e okul için teşekkür ediyoruz. Bu konuda bizlere el veren, katkı sunana herkese teşekkür borçluyuz. Bu okul hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Atalay da, "Maliyeti 1,5 milyon lira olan Türk-İş Madenci İlkokulu'nun inşallah seneye öğretim yılına açılması için bakanımız da talimat verdi. Bizim de arzumuz, seneye öğretim yılına bu okulumuzun açılması. Biz Türk-İş olarak Türkiye'de 17. okulumuzu Soma’ya yapacağız. Türkiye'nin değişik yerlerinde yaptığımız okullarımız var. 301 kardeşimize Allah rahmet eylesin; 423 yetimimiz var. 13 Mayıs'tan sonra sendikacıların da devletin de özellikle madenlerde, inşaat sektöründe iş güvenliğiyle ilgili herkesin bu ülkede bakışı, bu şehitlerimiz olmasaydı. Maalesef bu ülkede işini dört dörtlük yapan, kurumsallaşmış olan patronlarımız, işadamlarımız var ama maalesef işini yapmayanlar da var. Özellikle en son Şişli'deki asansör kazasından sonra 2012’de Beylikdüzü'nde de olan yangında 11 işçimiz can verdi. Biz sendikalar, bu ülkeyi yönetenler, özellikle patronlar bir daireyi 2 trilyona satıyorlar. Onların bir oda fiyatına işçi sağlığına, işçi güvenliğine, işçinin yaşam merkezine bunu harcarlarsa biz bu kazaların büyük bölümünün önüne geçmiş oluruz. Şimdi Meclis'te madenlerle ilgili yasa geçti. Büyük bölümünden biz razıyız. Noksanları var, o da bayramdan sonra bir torba yasayla madencilik ve inşaat sektörüyle ilgili, çok tehlikeli işyerleriyle ilgili yeni bir yapılandırma yapılacak." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri