Türk-iş: Sgari Ücret 891 Lira Fakat Açlık Sınırı 1205 Lira

TÜRK-İŞ tarafından yapılan açlık yoksulluk sınırı araştırmasının Ekim ayı sonuçları açıklandı. Buna göre asgari ücret 891 TL, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 205 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 926 TL olarak belirlendi.Bir...

TÜRK-İŞ tarafından yapılan açlık yoksulluk sınırı araştırmasının Ekim ayı sonuçları açıklandı. Buna göre asgari ücret 891 TL, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 205 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 926 TL olarak belirlendi.

Bir önceki ay açlık sınırı bin 190 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 876 TL idi.

"DÖRT KİŞİLİK BİR AİLENİN GÜNLÜK MUTFAK MASRAFI 40 TL"

TÜRK-İŞ'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Hasaplanan bu tutar, dört kişilik bir ailenin yaşadığı haneye girmesi gereken toplam geliri ifade ediyor. Asgari ücretin 891,03 TL olduğu günümüzde milyonlarca kişi ailesiyle birlikte, günlük 30 lira düzeyinde elde ettiği gelirle geçimini sürdürmeye çalışmaktadır. Oysa dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken mutfak masrafı bile günlük 40 liraya ulaşmaktadır."

ANKARA'DA GIDA İÇİN YAPILAN HARCAMA 1,29 ARTTI

Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,29 oranında arttı. Yılın ilk on ayı itibariyle artış oranı yüzde 11,45 iken, gıda enflasyonunda artış oranı 12 ay itibariyle yüzde 13,26 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 13,44 olarak hesaplandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri