Türk İş Adamalarından Azerbaycanlı Mültecilere Kurban Yardımı

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen Türk işadamları ve İpek Yolu İşadamlarına Destek Derneği (İYİDD) mültecilere kurban eti dağıttı.

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen Türk işadamları ve İpek Yolu İşadamlarına Destek Derneği (İYİDD) mültecilere kurban eti dağıttı. Ülkenin işgal altındaki Zengilan ilçesinden gelerek başkent Bakü'de yerleşen mültecilere yapılan kurban eti dağıtımı sırasında duygulu anlar yaşandı. Mülteciler, Kurban Bayramı'nı aileleri ile birlikte memleketlerine geçirmek yerine Azerbaycan'da kendileri ile geçiren iş adamlarına teşekkür ettiler.
Zengilan'ın işgali ve mülteciler hakkında yetkililerden bilgi alan iş adamları, yaklaşık 3 kilogramlık et paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar.
Zengilan Vali Yardımcısı Nizami Mönsümov, İYİDD'in organizesiyle Türkiyeli iş adamları tarafından 300 mülteci aileye kurban eti dağıtıldığını ifade etti. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan genç iş adamı Tamer Gülcan Azerbaycan'ın Türkiye ile kardeş olduğunu belirterek, ''Burada kardeşlerimiz var. Ailelerimizi bırakıp geldik. Kardeşlerimize olan sevgimizi göstermek için yakınlarımızla bayramı geçirmek yerine buraya geldik." dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri