Türk Girişimciler Kırım’a Yatırım İçin Hazır

Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanı Svetlana Verba, Türk yatırımcıların ülkede sanayi parklarının gelişimi, enerji, doğalgaz transit sistemleri, toplu konut inşaatları ve otel işletmeleri alanında yatırım yapmak için hazır olduklarını açıkladı.Rus...

Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanı Svetlana Verba, Türk yatırımcıların ülkede sanayi parklarının gelişimi, enerji, doğalgaz transit sistemleri, toplu konut inşaatları ve otel işletmeleri alanında yatırım yapmak için hazır olduklarını açıkladı.

Rus basınına konuşan Ekonomik Kalkınma Bakanı, Kırım’daki hükümetin Türkiye, Çin, Fransa ve İsrailli işadamlarıyla yarımadaya yatırım yapılması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yatırımcıları Kırım ve Sivastapol’e çekmek için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanı, yasanın içeriğinde yatırımcılar için vergi muafiyetleri ve en çok kayrılan ülke kuralının bulunacağını ifade etti. Verba, “Kırım’a yatırım yapacak olan girişimciler bu yüzden büyük heyecan içerisinde” ifadelerini kullandı.

Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanı ayrıca, söz konusu yasa tasarısının 25 yılı kapsadığını ve Rusya Federasyonu Hükümeti tarafından incelendiği bilgisini verdi.

Yasa tasarısının içeriğinde girişimcileri teşvik için, 5 yıllık gelir vergisi, 10 yıllık emlak vergisi ve işletme hazır olan süreye kadar arazi vergisi muafiyeti bulunuyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri