Türk Gaziler, Korelilerin Misafirperverliğinden Hoşnut

Güney Kore'de yapılan Kore Savaşı'nın sona erişinin 60. yıl dönümü kutlamalarına gelen Türk gaziler, Korelilerin misafirperverliğinden memnun olduklarını dile getirdi.

Güney Kore'de yapılan Kore Savaşı'nın sona erişinin 60. yıl dönümü kutlamalarına gelen Türk gaziler, Korelilerin misafirperverliğinden memnun olduklarını dile getirdi.

Güney Kore halkı, Kore Savaşı'nın sona erişinin 60. yıl dönümünü görkemli törenlerle kutluyor. Kutlama törenleri kapsamında Güney Kore'ye 224 gazi ve gazi yakını davet edildi. Alınan bilgiye göre 28 Türk gazisi ile beraber toplam 32 kişi davet edildi. Yapılan resmi törene ise Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı katıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Türk gaziler, savaş anıları hakkında bilgi verdi. Savaş sırasında sıhhiye çavuşu olduğunu söyleyen Muzaffer Eren adlı Kore gazisi, 124 yaralının şehit oluşuna şahit olduğunu ifade etti. Kore'ye gelmesinden dolayı ailesinin endişe edip etmediği sorusuna cevap veren Gazi Eren, ''Yok yok, endişe etmediler. Hatta, git git dediler, savaştığın yerleri gör de kendine gelirsin dediler.'' ifadelerini kullandı.

Cihan'ın mikrofonuna konuşan Kore gazilerinden Hüseyin Turkan Boykan, Güney Kore'nin gelişmişliği karşısında şaşırdığını söyledi. Geldiklerinde Güney Kore'nin her yerinde bataklık olduğunu ifade eden Boykan, ''Allah daha da yollarını açık etsin. Harika bir ülke yapmışlar buraları.'' diye konuştu. Kutlamalara eşiyle gelen Kemal Oğuz Çeliktin, savaş yıllarında yedek subay olarak görev yaptığını söyledi.

Güney Kore'ye kutlamalara gelen Türk gaziler, ülkenin hızla gelişmiş olmasına şaşırdıklarını söyledi. Bir çok gazi ise Güney Koreli yetkililerin misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri