Türk firması dev satın almaya imza attı! İlk yerli ve milli kamyonet bu şehirde üretilecek

Yerli ve milli üretimin önemini anlayan Türkiye yatırımlara hız verdi. Bu kez kamyonet üretimi hayata geçirilecek. Bu üretimin hangi şehirde yapılacağı belli oldu.

Türkiye yerli ve milli üretime hız verdi. TOGG piyasaya çıktığı günden beri 30 bine yakın satıldı. İlgi gün geçtikçe artarken yeni yatırımlar hız kazandı. Son olarak Renault’un yeni motoru Türkler tarafından satın alındı. Bu anlaşmayla hangi adımın atıldığı merak konusu oldu.

Renault, içten yanmalı motor birimi olan Horse’u Türklere sattı. Söz konusu bu gelişme heyecanlandıran bir anlaşmaya dönüşürken bu yeni motor özellikle hafif ticari araçlarda kullanılacak.

GÜÇLÜ MOTORLAR TEDARİK EDİLECEK

Türkiye’nin meşhur şirketlerinden Habas ile Renault anlaşma yaptı. Bu kapsamda Horse, Habas’a hafif ticari araçlarda kullanılmak üzere 2.0 litrelik turbo dizel motorlar sağlayacak. Bahsi geçen motorlar Habas’ın ilk hafif ticari araçlarında kullanılacak.

Şirket, Renault, Dacia, Nissan ve Mitsubishi araçları için motor ve aktarma organları da dahil olmak üzere yıllık 3 milyondan fazla ünite üretecek. Horse, Temmuz 2023’te faaliyete başladı.

HABAS KAMYONET ÜRETİMİNİ BU ŞEHİRDE YAPACAK

Habas, 1956 yılında kurulan ve endüstriyel ve medikal gaz üretimi, çelik üretimi, enerji üretimi, ağır makine imalatı, motosiklet üretimi, gemi inşası ve bankacılık alanlarında faaliyet gösteren bir Türk şirketidir. Habas, geçen yıl elektrikli ve dizel şehir otobüsleri, minibüsler ve kamyonlar üretmeye başladı. Ayrıca, Gebze’de bulunan eski Honda Türkiye üretim tesisini de satın alarak burada binek otomobil üretmeyi planlıyor. Renault motorları, Habas’ın ilk hafif ticari araçlarında kullanılacak ve bu araçlar Türkiye’nin batısında bulunan Manisa’da üretilecek.

Ekonomi Haberleri