Türk firmaları yabancı 15 markayı satın aldı! Meşhur markaların tam listesi

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak bazı firmalar yeni satın almalara imza atıyor. Son olarak Türk firmalarının 20 yabancı markayı satın aldığı öğrenildi. İşte herkesin ismini bildiği o markalar.

Türkiye genelinde yeni ekonomik gelişmeler son hız devam ediyor. Yabancı yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Bazı yabancı firmalar Türkiye'deki markaları satın alıyor. Toplumda ise bu duruma tepki gösteriliyor. Çok sayıda Türk firmasının yabancılara ait olmasına tepki gösterenlerle ise dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı. Türk firmalarının yabancı 20 markayı satın aldığını bilmeyen çok kişi var. Satın alınan firmalar arasında ise dünya devleri yer alıyor. İşte bahsi geçen firmaların tam listesi.

Ülker markasıyla tanıdığımız Yıldız Holding çok önemli satın almalara imza attı. Godiva, DeMet’s Candy ve United Biscuits’i satın alan Yıldız Holding piyasa hakimiyetini güçlendirdi.

Ziylan, ayakkabı sektöründe önemli mesafe almak için yabancı firmaları satın aldı. Bu firmaların ayakkabılarını milyonlarca kişi giyiyor.

Lumberjack'i satın alarak ayakkabı sektöründe önemli bir konuma ulaşan Ziylan, ayakkabı perakendecisi Reno'yu ve Alman yatırım şirketi Capiton AG ile birlikte satın alarak Avrupa pazarına açılmış oldu.

Arçelik, beyaz eşya piyasasında dünya pazarında güçlenmek için Güney Afrika merkezli Defy Appliances'ı, Pakistan merkezli Dawlance'ı ve Bangladeş merkezli Singer Bangledesh Limited'i satın aldı. Amerika merkezli Whirlpool'un Avrupa'daki operasyonlarının %75'ini ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki tüm operasyonlarını satın alarak küresel pazarda lider oldu.

Herkesin bildiği Beko, yabancı şirketleri satın aldı. Almanya merkezli Grundig'in kalan %50 hissesini satın alarak bu markanın sahibi oldu.

Doğuş Çay, Amerika merkezli Kraft Foods'un Türkiye operasyonlarının tamamını satın aldı. Bu satın almayla Doğuş Çay, Patos, Cipso ve Çerezos gibi önemli markaları bünyesine katmış oldu.

Eczacıbaşı, büyümek için yabancı şirketleri satın aldı. 2005 yılında Almanya merkezli seramik şirketi Engers'i, 2007 yılında ise yine Almanya merkezli seramik şirketi Villeroy & Boch'u satın alarak seramik sektöründe önemli bir konuma ulaştı.

2022 yılında ise daha önce Amerika merkezli bir şirket tarafından satın alınan ve ilaç üretimi yapan Gensenta'nın %9,96'sını satın alarak ilaç sektöründe de önemli bir adım attı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri