Türk firmaları gözünü Avrupa'ya dikti! 1000 çalışanı olan patron Fransız markasını satın aldı

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata rağmen güzel gelişmeler devam ediyor. İflas eden firmalar bir taraftayken öte yandan bazı Türk firmaları da Avrupalı firmaları bünyesine katıyor. Son olarak 1000 çalışanı olan Türk firması, Fransız markasını satın aldı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik buhran gün geçtikçe yayılıyor. 2023 yılından beri Türkiye krizle boğuşuyor. Bu süreçte iflas eden ya da konkordato ilan eden firma sayısında rekor artış meydana geldi.

Vatandaş iflas eden firmalara üzülüyor. Ülke ekonomisindeki kötü gidişata rağmen olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

MALİ KRİZLE UĞRAŞAN FRANSIZ MARKAYI TÜRK PATRON SATIN ALDI

Bazı Türk firmalarının Avrupa markalarını bünyesine katmaya başladı. Türkiye'de 1000 çalışanı olan dev firmanın son satın alması vatandaşı çok sevindirdi.

Fransız giyim markası Naf Naf uzun süredir mali krizle boğuşuyor. Söz konusu markanın 215 mağazası ve 165 milyon Euro cirosu var. Türk tekstil devi Migiboy, Naf Naf markasını resmen satın alıyor. Bobigny Ticaret Mahkemesi, satın alma teklifinin lehine karar verdi.

MİGİBOY HANGİ SEKTÖRDELERDE FAALİYET GÖSTERİYOR?

Tekstil sektöründe Kırklareli, Niğde ve Tekirdağ'da üretim yapan Migiboy, ayrıca inşaat, enerji, tarım ve otelcilik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Migiboy, 2022 yılında Niğde'deki tesisi 200 milyon dolarlık yatırımla kurmuştu. 1000 çalışanı olan firma Fransız markasını satın alarak gücüne güç kattı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri