Türk Firmaları Almanya'daki Metal İşleme İhtisas Fuarı’nda Boy Gösterdi

Dünya genelinde yapılan metal işleme fuarlarının en önemlileri arasında yer alan 11.

Dünya genelinde yapılan metal işleme fuarlarının en önemlileri arasında yer alan 11. BLECHEXPO 2013 Uluslararası Metal İşleme İhtisas Fuarı ve 4. Uluslararası Kaynak, Kesme ve Birleştirme Teknolojileri Fuarı SCHWEISSTEC 2013 Stuttgart’ta başladı. Birbirini tamamlayıcı iki fuar olan bu fuarlar, metal işleme ve kaynak sektörünü buluşturma özelliği de taşıyor. Fuara Türkiye’den sektörün önde gelen firmalarından Durmazlar Makine, Baykal Makine, Şahinler Makine, Ajan CNC, Aksan Kalıp, Aysanmak Makina, Beka-Mak Makina, Çağdaş Makine- Coiltech, Dirinler Makine, Eae Makina, Hidroliksan-Halim Usta, Ermaksan Makine, Hidrotam Makina, Isıtan Makine firmaları katıldı.

Fuarda saç işleme, kesme, ekleme- birleştirme teknolojileri ile hibrid teknolojilerindeki yeniliklerin yanı sıra, şekillendirme araçları, derz ekipmanları, hava destekli el aletleri, elektrikli araçlar, plaka ve yarı mamul ürünler görücüye çıktı. Özellikle lazer teknolojisinin kesme teknolojisinde kullanımı ile yenilikler dikkat çekti.

Fuarda yeni ürünleri ile dikkat çeken Türk firmalarından Durmazlar Makine Satış Yöneticisi Özgür Eratlı Türkiye’de sektördeki birçok firma gibi Durmazlar Makine’nin de dünya ekonomisinde yaşanan ekonomik kriz sürecinden çok fazla etkilenmediğini dile getirdi. 55 yıllık bir mazisi olan ve Türkiye’nin ilk yerli tramvay üreten firması olma özelliğini de taşıyan Durmazlar Makine’nin 100 bin metrekarelik 3 üretim merkezinde yıllık 6 bin üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiklerini dile getiren Özgür Eratlı, Almanya dahil olmak üzere 80 ülkeye makine ithalatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Baden-Württemberg kökenli bir makine firmasını da satın alan Türkiye’nin sektördeki ünlü firmalarından Baykal Makine Marka Yönetmeni Murat Beyazıt da Türk firmalarının sektörde hızla ilerlediklerini ve artık uluslar arası fuarlarda boy gösterdiklerini dile getirdi.

31 ülkeden 1030 katılımcının yer aldığı fuara katılan Türk firmaları ziyaret eden Stuttgart Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Bayraktar, Türkiye’den katılan firma sayısının artışına dikkat çekti. Bayraktar, bunun Türkiye ekonomisi adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Fuara katılımın yüzde 50 KOSGEB destekli olduğunu da hatırlatan Bayraktar, bu adımların 2023 hedefleri yolunda atılmış önemli adımlar olduğuna işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri