Türk-ermeni İlişkilerini Anlatan Külliyat Hazırlanacak

Türk Tarih Kurumu, uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhine gündeme getirilen meseleleri tarihi gerçeklere uygun bir şekilde anlatacak ve dünya kamuoyunda ses getirecek sinema filmi ve belgeseller hazırlayacak.

Türk Tarih Kurumu, uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhine gündeme getirilen meseleleri tarihi gerçeklere uygun bir şekilde anlatacak ve dünya kamuoyunda ses getirecek sinema filmi ve belgeseller hazırlayacak. Ayrıca Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel süreçte geçirdiği evrelerin farklı uzmanların kalemiyle ele alınacağı Türk-Ermeni İlişkileri Külliyatı Projesi başlatıldı. Külliyatın ise 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Türk Tarih Kurumu çalışma alanlarıyla ilgili 2013 yılında 17 araştırma eseri yayımlandı. Yıl sonuna kadar 180 adet araştırma eseri daha basılacak. Ayrıca daha önce basılmış 5 eserin tıpkı basımları yapıldı. 2013 yılında 34 kazı ve yüzey araştırmasında maddi destek verilmesi kararlaştırıldı. 2013 yılında Türk Tarih Kurumu kütüphanesinden 4 bin 486 araştırmacı yararlandı, 21 bin 103 adet materyal kullandı. Belge arşivinden 30 araştırmacı 4 bin 210 belge ve 656 adet fotoğraftan yararlandı. Kütüphane Renovasyon Projesi kapsamında 30 bin 733 adet kitabın etiketleme, 26 bin 635 adet kitabın eşleştirme işlemi tamamlandı.

2014 yılında mevcut burs verilen öğrenciler dışında 60 yeni öğrenciye daha burs verilmesi planlanıyor. Uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhine gündeme getirilen meseleleri tarihi gerçeklere uygun bir şekilde anlatacak ve dünya kamuoyunda ses getirecek, sinema filmi ve belgeseller hazırlanacak.
Kütüphane koleksiyonuna gelen koleksiyon ve kitap dışı materyalin katologlama, kütüphane ve belge arşiv depolarının uluslararası standartlara göre yenilenmesi ve 6 bin 300 adet nadir basma eserin sayısallaştırılması projelerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan Türk Tarih Kurumu'nda Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihsel süreçte geçirdiği evrelerin farklı uzmanların kalemiyle ele alınacağı Türk-Ermeni İlişkileri Külliyatı Projesi başlatıldı. 2013 yılında makalelerin kabulüyle başlayan proje sonucunda oluşan külliyatın yayımlanması Tehcir Kanunu olarak bilinen Sevk ve İskan Kanununun 100. yılı olan 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri