'Türk Ekonomisi İçin En Temel Sorunlardan Biri Eğitim'

Zayıflama sinyalleri veren Türk ekonomisinin en temel sorunlarından birinin eğitim meselesi olduğu belirtildi. TUSKON ve Brüksel merkezli Avrupa Siyaset Merkezi (EPC) işbirliği ile yapılan ‘Türk ekonomisi dönüm noktasında’ isimli panelde...

Zayıflama sinyalleri veren Türk ekonomisinin en temel sorunlarından birinin eğitim meselesi olduğu belirtildi.

TUSKON ve Brüksel merkezli Avrupa Siyaset Merkezi (EPC) işbirliği ile yapılan ‘Türk ekonomisi dönüm noktasında’ isimli panelde eğitime yapılan yatırımın hâlâ çok düşük olduğu, OECD ülkeleri arasında Türkiye’de eğitim kalitesinin sondan ikinci olduğu vurgulanarak, eğitime yapılacak yatırımın etkisinin ancak bir nesil sonra ortaya çıkacağı kaydedildi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Avrupa Milletlerarası Siyasi Ekonomi Merkezi Müdürü Fredrik Erixon ve TUSKON Brüksel Temsilcisi Serdar Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldığı panelde Türkiye’deki son güncel ekonomik sorunlar da ele alındı. Raiser, ekonomideki durgunluğa işaret ederken, canlanma için yeni yapısal reformların şart olduğunu kaydetti.

Bank Asya meselesine değinen Yeşilyurt ise Türkiye’de ilk defa bir bankanın siyasi irade tarafından batırılmak istendiğini, buna rağmen bankanın yapısının son derece kuvvetli olduğuna işaret etti. Türkiye’deki sorunun özünün hukuk devleti ilkesinde olduğunu kaydeden Yeşilyurt, "Eğer hukukun üstünlüğü ilkesi yerleşmiş olsaydı, Bank Asya krizinin aşıldığını rahatlıkla söyleyebilirdim. Ancak maalesef 17 Aralık’tan bu yana hukukun üstünlüğü ciddi yara aldı." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri