Türk Eğitim-sen'in Karesi Ve Altıeylül Temsilcilikleri Kuruldu

Balıkesir Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şubesi, merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde temsilcilik kurdu. İki ilçenin genişletilmiş istişare toplantısı, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi sosyal tesislerinde yapıldı. Türk...

Balıkesir Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şubesi, merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde temsilcilik kurdu. İki ilçenin genişletilmiş istişare toplantısı, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi sosyal tesislerinde yapıldı. Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 No'lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, yaptığı konuşmada Karesi ve Altıeylül ilçelerinde oluşturulan yeni şubelerden söz etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu atamaları da eleştiren Kuran, "Balıkesir büyükşehir olduktan sonra merkez ilçemiz ikiye ayrıldı. Bu iki ilçeye yeni görevlendirmeler yaptık. Türk Eğitim-Sen'e destek veren, Balıkesir'de yetkili sendika olmasını sağlayan okul temsilcilerine teşekkür ederim. Türk Eğitim-Sen üyeleri, her zaman dimdik ayakta durdu. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz haklıyız, doğruyuz. Hak hukuk nedir iyi biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, çıkarttığı bir kanunla birçok okul müdürü, müdür yardımcısı ve idareciyi görevden alındı. Bu durum Balıkesir'de de çok farklı değil. Bizi düşman olarak görüyorlar ve tasfiye ediyorlar. Bizden de bazı arkadaşlar başka sendikaya geçti ve Milli Eğitim, bunları yine müdür olarak görevlerine devam ettirdi." dedi.

'6 ARALIK'TA ANKARA'DA BÜYÜK MİTİNGDE BULUŞALIM'

6 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da, Türkiye genelinden gelecek Türk Eğitim-Sen üyeleriyle birlikte büyük bir miting yapacaklarını ifade eden Yılmaz Kuran, amacın memura ve emekliye yapılan düşük ek zamları protesto olacağı, Balıkesir'den üç otobüsle gidecekleri bilgisini verdi.

Ardından Türk Eğitim-Sen Altıeylül ve Karesi ilçe başkanlarını ve yönetim kurulunu üyelerini tanıttı. Kuran, Karesi temsilcisinin Ahmet Özenç olduğunu, Altıeylül temsilciliğine ise Behçet Başargan'ın getirildiğini kaydetti. Programın sonunda üyelere teşekkür belgesi verildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri