Türk Eğitim-sen: Vicdanları Bu Çelenkten Daha Siyah

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi yönetici ve üyeleri, adaletsiz okul müdürleri atamalarını protesto etmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak tepkilerini dile getirdi. Türk Eğitim Sen Sinop Şubesi başkanı Turgay Şen,...

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi yönetici ve üyeleri, adaletsiz okul müdürleri atamalarını protesto etmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak tepkilerini dile getirdi. Türk Eğitim Sen Sinop Şubesi başkanı Turgay Şen, siyah çelengi göstererek “Vicdanları bundan daha siyah, daha kara, daha beter, daha zalim. Biz böyle bir zalimlik, böyle bir zulüm 28 Şubat sürecinde görmedik. Hiçbir dönemde görmedik. Allah inançları varsa, şerefleri varsa o koltukları terk etsinler.” dedi.

    Sinop hükümet konağı önünde bir araya gelen eğitim sendikaları üyeleri okullarda yapılan görev değişikliklerine tepki göstererek alanda bulunan Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapıp Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Atatürk anıtı önünde katılımcılar adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim - Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, bu protestoların geçen dönemde olduğunu belirterek "Şimdi gördük ki yapılan atamalarda görevden alınmalarda özellikle milliyetçi kadrolar tasfiye ediliyor. Tamamen kendi emirlerine uyacak elemanlarını göreve getiriyorlar. Burada eğitim adına kaygı duymayan bir siyasi iktidar ve siyasi il başkanı var. Kendisi çıksın söylesin, bu zamana kadar hakkında en ufak bir hareketimiz en ufak bir sözümüz olmuş mudur? Ama koltuğunda oturarak telefonu kaldırıp Milli Eğitim'de görevlendirdiği tetikçisine telefon açıp, falancı şu sendikadan istifa edecek, şu sendikaya geçecek, ancak o işi o zaman yaparım diyorsa; yazıklar olsun. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil." şeklinde tepki gösterdi.

    "Mağdur olan arkadaşlarımızın yanında oluyoruz ve onların haklarını savunuyoruz" diyen Turgay Şen, "28 Şubat sürecini hepiniz bilir. Böyle bir ortama çekilmek istendiğimizi görüyorum. Böyle bir niyetimiz yok. Ama bununla uğraşanları özellikle bu ortama çekmek isteyenlere meydan vermeyeceğiz. Asla bir adım geri atmayacağız. Tetikçi müdürlerin o koltuklarına gömülüp oturmalarını istiyorum. Onurları, şerefleri, hasiyetleri varsa aynaya baksınlar, koltuklarına otursunlar, yanardöner gibi o koltuklarda dönmeye devam etsinler. İnsanların haklarını yediler, zulme uğrattılar." diye konuştu.

    Yeni eğitim-öğretim yılının kaos ortamında başlayacağını ifade eden Şen, “İl Milli Eğitim Müdürler Kurulu, toplantısını iptal etti, İl Danışma Kurulu toplantısını iptal etti. Müdürler Kurulu toplantısı yapılmadan öğretmen dağılımı nasıl gerçekleştirilecek? İl Danışma Kurulu toplantısı olmadan eğitim tedbirleri nasıl alınacak? Sinop’un eğitim derecesi belliydi. Gelecek süreçte eğitimin ne hale geleceğini göreceğiz." dedi.

    Mücadeleye devam edeceklerini belirten Şen, "Sonuç olarak diyorum ki bu tedbirleri almazsanız, gereğini yapmazsanız bugün 80 kişi varsa, yarın 180 kişi olacak. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bir adım geri atan namert olsun. Bizim sendika üyelerimize taciz edip üyelikten koparma derdiniz olabilir. Hakkımızdan fazlasını istemiyoruz. O çark döner gelir, sizi de vurur." dedi.

    Turgay Şen’in konuşmasının ardından 3 kişiden oluşan ekip, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı. Protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri