Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Özata: Eğitim Camiası Tedirgin

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, havuza alınan ve dört yılını tamamlayan okul müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının performans değerlendirmesinde negatif ayrımcılık yapılacağını iddia etti....

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, havuza alınan ve dört yılını tamamlayan okul müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının performans değerlendirmesinde negatif ayrımcılık yapılacağını iddia etti. Milli Eğitim müdürlüklerince performans değerlendirmesinin objektiflikten uzak yapılacağını, siyasi iradeye yakın olan sendika üyelerine pozitif, diğer sendika üyelerine negatif ayrımcılık yapılacağını, siyasi iradeye yakın olanların kollanıp gözetileceği öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Mürsel Özata, havuza alınan okul ve kurum yöneticilerin belirlenmesinde negatif ayrımcılık yapılacağını öne sürdü. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan başkanlığında dün yapılan yöneticiler toplantısında bunun aleni olarak yapacaklarını beyan ettiğini aktaran Özata, "Yöneticilerin performans değerlendirmesini yaparken yöneticilerin hangi sendikaya üye olduklarına bakılacağını, kendisini İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne getiren gücün emirlerini yapmakla mükellef olduğunu, iktidar partisinin değerlendirmesinin kendisi için önemli olduğunu, Fethiye'ye yeni gelmesinden dolayı hiçbir yöneticiyi tanımadığını, bu yüzden Fethiye'ye ilk geldiğinde tanıdığı üç dört manevi liderin değerlendirmesine göre değerlendirme yapacağını, 'Biz memuruz, ne emredilirse onu yaparız.' diyerek yönetici değerlendirmesini objektif kriterlerle yapmayacağını açıkça beyan etmiştir. Bu açık beyanla artık yeni yönetici görevlendirmede kariyer, ehliyet, liyakat tamamen ortadan kalkmıştır. Bunun yerine torpilin, kayıtsız şartsız biatın, ikili ilişkilerin, masabaşı arkadaşlıkların, aynı dünya görüşüne ve aynı ideolojiye sahip olmanın, iktidarın sendikasına üye olmanın esas alındığı bir anlayış resmen açıklanmış ve ispat edilmiştir." dedi.

Mürsel Özata, MEB'in kadrolaşmanın, yandaş kayırmanın, torpilin başkenti olduğunun Fethiye'de resmen ilan ettiğini öne sürerek, "MEB Yasası ve bu yasa çerçevesinde çıkarılan Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ile birlikte artık alnının teri, bileğinin hakkı, mesleki bilgi, mesleki tecrübe gibi kelimeler tarihe karışmıştır. Şimdi 15 Ağustos'u bekliyoruz. Üyemiz yöneticiler başta olmak üzere tüm idarecilere vereceğiniz puanları, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde isteyeceğiz. Haydi yöneticilerimizin haklarını puanlama yaparken gasp edin de görelim. Bu durumda sendikamızca her türlü idari ve hukuki mücadelemiz sonuna kadar yapılacaktır. Sendikamız bu yapılan adaletsizliğe, kul hakkı yemeye, torpile, adam kayırmaya hiçbir şekilde göz yummayacaktır. Kendisini yargının üstünde görenler, insanların kazanılmış haklarını, sosyal statülerini, yılların emeğini, birikimini bir gecede yok edenler, kendi memurlarını, kendi öğretmenlerini, kendi kadrolarını, kısacası kendi devletini oluşturmaya çalışanlar, 'Bizden olmayanları aramızda barındırmayız' diyenlerle mücadelemiz hem bu dünyada hem de ahirette devam edecektir. İki elimiz iki yakalarındadır." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda dört yılını tamamlayan müdür, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının yöneticilik görevleri, kanunda yapılan değişiklikle 12 Haziran'da sona ermişti. Kanuna göre öncelikle mevcut müdürlerin performansları değerlendirilerek, yeniden görevlendirilip görevlendirilmemeleri söz konusu olacak. Okul ve kurum yöneticilerinin performans değerlendirilmesi için 40 puanı okul içi, 60 puanı da Milli Eğitim müdürlüklerince 15 Ağustos'a kadar yapılacak puanlamada 75 puanı alabilen müdürler başarılı sayılacak. Bunun altında kalanların ise görevlendirmesi yapılmayacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri