Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Kuran Müdür Atamalarına Tepki Gösterdi

Balıkesir Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı bir kanunla Türkiye genelinde 76 bin idarecinin görevine son verdiğini belirterek, yerlerine yenilerini atamak için çalışma yapıldığını...

Balıkesir Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı bir kanunla Türkiye genelinde 76 bin idarecinin görevine son verdiğini belirterek, yerlerine yenilerini atamak için çalışma yapıldığını söyledi. Sonuçlara sert tepki göstererek, "Ey komisyon üyeleri, bu haksızlıklar sizlere yapılsa sizler ne yapardınız? Bütün bu haksızlıkları, adalesizlikleri yapıp kul hakkı yerken rahat mısınız? Gece yatınca hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Hiç ölüm aklınıza gelmiyor mu? Bu yaptıklarınızın yanınıza kâr kalacağınızı mı zannediyorsunuz?" dedi.

MEB'nin 20-23 Ekim 2014 arasında mülakat yapmağa başladığını ifade eden Kuran, "Bu mülakat sonucunda her ne hikmetse geçen defa 75 puan verilmeyen ve 'müdür olamaz' denen bazı kişilere, 100'e yakın puan verildi. Şimdi bu komisyon mu doğru değerlendirdi, diğer komisyon mu ya da her ikisi de yanlış değerlendirdi de torpil çok kuvvetli yerden mi geldi?" dedi. Komisyonların değerlendirme sonuçlarından örnekler veren Kuran, mülakata katılan 208 kişi arasından Türk Eğitim-Sen (TES) üyesi 68 kişinin 70 üzeri puan aldığını belirterek, bu karşılık mülakata giren 412 Eğitim Bir-Sen (EBS) üyesinden 338'nin 70' üzeri puan aldığını bildirdi. Bunun yüzde 82'lik orana denk geldiğine işaret eden Kuran, "Her ne kadar 68 TES üyesi mülakatı geçti görünse de bunların çoğunun aldığı puanlar 70-75 arasıdır. 338 kişi de EBS üyesi olarak mülakatı geçmiştir. Bunların çoğu 80 ve üzeri puanlardır. Buradan da anlaşıldığı gibi TES üyelerinin müdür olarak görevlendirme ihtimali yoktur. Görevlendirileceklerin yüzde 95'i yandaşlardan seçilecektir. Sorulan bütün soruları bildiği halde yeterli puan verilmeyen üyelerimiz çoğunluktadır." diye konuştu.

Bu sonuçlara göre merkez Altıeylül ilçesinde 39 boş okul müdürlüğü olduğunu bilgisini veren Yılmaz Kuran, şöyle devam etti: "80 ve üzeri puan alan 46 kişiden 41'i EBS'li, beş kişi sendikasız. Karesi ilçesinde 29 boş okul müdürlüğü var. 80 ve üzeri puan alan 39 kişiden 32'i EBS'li, üç kişi sendikasız, üç kişi TES üyesi. Bu verilerden de anlaşılacağı gibi her iki ilçede de bütün boş okul müdürlüklerine EBS üyeleri görevlendirilecektir. Balıkesir Milli Eğitim'de adaletten, liyakatten ve kul hakkından bahsetmek, resmen insan aklıyla dalga geçmektir. Anlaşılan mülakat komisyonları, önlerine koyulan torpil listelerini onaylamaktan öteye bir işlem görmemiştir. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Gelelim görevlendirilen ve görevlendirilecek olan idarecilere. Sizler bu noktada kendinizi suçsuz, günahsız saymayın. Yapılan haksızlıklara sessiz kalan da en az yapan kadar suçludur. Bu vebale ortaksınız. Çoluk çocuğunuza yedirdiğiniz her lokmada kul hakkı vardır, bunu böyle bilin."

Yapılan haksızlıkların baş sorumlusunun Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu savunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kuran, "Ey Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, bu görevlendirilmeler yapılırken vicdanını evde mi bıraktın? Bu kadar adaletsiz, insafsız ve kindar olmana sebep ne? Kimden intikam alıyorsun? TES üyeleri ya da başkanı sana ne yaptı? Bu kin, garaz ve öfke niye? Neden insanları ötekileştiriyorsun? TES üyelerini aratıp veya kendin yüzlerine, 'TES'ten ayrılmadan müdür ya da müdür yardımcısı olamazsın.' diyorsun, sonra da insan içine çıkıp hak, hukuk, adalet ve eşitlikten bahsediyorsun. Yarın bu insanların yüzlerine nasıl bakacaksın? Bu yaptıklarınla mı Balıkesir'de eğitimin kalitesini arttıracak ve başarıyı yakalayacaksın? Bu yaptıklarınla ancak eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu yok edersin. Sen en iyisi bu işi bilenlere bırak ki Balıkesir eğitim camiası rahat etsin." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri