Türk Eğitim-sen: Ölen Meb Adaleti İçin Helva Dağıtıyoruz

Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, cuma namazı çıkışı Eminönü'nde Milli Eğitim'in yaptığı müdür atamalarını sloganlar atarak protesto etti. Eylemin ardından 'MEB’de adalet öldü' helvası dağıtıldı.Türk Kamu-Sen ve Türk...

Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, cuma namazı çıkışı Eminönü'nde Milli Eğitim'in yaptığı müdür atamalarını sloganlar atarak protesto etti. Eylemin ardından 'MEB’de adalet öldü' helvası dağıtıldı.

Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, cuma namazı çıkışı Eminönü Meydanı'nda son dönemde Milli Eğitimde gerçekleşen atamaları protesto etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni MEB yasası ile adalet taşlarının yerinden oynadığını ifade eden sendika üyeleri pankartlar açarak eylem yaptı.

Protestocular adına konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, Milli Eğitim sisteminin bir kumpasla karşı karşıya kaldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim sistemimiz bir kumpasla karşı karşıyadır. Öncelikle bilgi ve becerisi olmayan kişiler İl müdürü ve İlçe Milli Eğitim müdürü görevlerine getirilerek kendilerinin kurduğu sistemin emrine verildi. Atamaları usulsüzce yapılan ilgili şube müdürleri okul müdürlerine talimatla puan verdi. Yetkisi olmayan bu şube müdürlerinin verdiği yanlı puan sonucu sekiz bin başarılı okul müdürünün görevine son verildi. Bu zulümle mücadele etmek insanım diyen her ferdin görevidir. İnanç değerlerimizde böyle bir zulümü şiddetle yasaklamaktadır.”

Eylemin ardından protestocular vatandaşlara, Milli Eğitimde adaletinin öldüğünü söyleyerek helva dağıttı. Vatandaşlar dağıtılan helvaya büyük ilgi gösterdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri