Türk Eğitim Sen: Okul Müdürlerine Hukuki Her Türlü Destek Verilecek

Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen temsilcileri tarafından Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yeni okul müdürü atamaları ve Milli Eğitim'deki kadrolaşmaya tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı.Türk Eğitim Sen Bayburt Temsilcisi...

Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen temsilcileri tarafından Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yeni okul müdürü atamaları ve Milli Eğitim'deki kadrolaşmaya tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı.

Türk Eğitim Sen Bayburt Temsilcisi Volkan Güneş, Bayburt’ta 39 okul müdürünün havuza alındığını belirterek, "Yapılan değerlendirmeler sonucu 75 puan barajını 13 okul müdürü geçti, 26 okul müdürü ise görevden alındı. Bu kararın ardından atama yönetmeliği esasına göre görevden alınan 26 öğretmen ya emekli olacak ya da öğretmenlik görevine geri dönmek zorunda kalacak. Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenilmesi açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamızda bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır. " dedi.

Volkan Güneş; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini iddia ederek, "Mesai arkadaşlarından düşük puan alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır. 15-20 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. " diye konuştu.

Sendika temsilcileri yapılan haksızlığa dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk ve kına da bıraktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri