Türk Eğitim Sen, Öğretmenleri Eylemle İlgili Bilgilendiriyor

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun ve yönetim kurulu üyeleri Pozantı ilçesindeki okulları ziyaret ederek 6 Aralık’ta Ankara’da yapılacak eylemle ilgili öğretmenlere bilgi verdi. 6 Aralık’ta ‘Ankara Yürüyüş...

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun ve yönetim kurulu üyeleri Pozantı ilçesindeki okulları ziyaret ederek 6 Aralık’ta Ankara’da yapılacak eylemle ilgili öğretmenlere bilgi verdi.

6 Aralık’ta ‘Ankara Yürüyüş ve Mitingi’ adı altında yapılacak eylemle ilgili üyelerini bilgilendirdiklerini aktaran Başkan Dolgun, “Birilerinin yandaş olma sevdasına sattığı memurlara biz sahip çıkıyoruz." dedi. Dolgun, yetkili konfederasyonun, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerde 123 TL’ye imza atmayıp, enflasyon farkını unutmasaydı ve hükümetin teklifi olan yüzde 3+3’e bile razı olsaydı, şu anda memurların çok daha fazla zam alacağını belirtti. Toplu sözleşme görüşmelerinde gerçek anlamda pazarlık yapılsaydı bu oranın 4+4 ya da 5+5 de olabileceğini dile getiren Dolgun, "Toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan bu stratejik hata, memurların bütün meslek yaşamı boyunca ve emekliliklerinde de daha düşük maaş almasına neden olacak. Buna göre, toplu sözleşmede yapılan hatanın 10 yıllık maliyeti bile memurlar açısından 10 binlerce lirayı geçecek. Ortaya çıkan zararın önümüzdeki 10 yıl içerisinde, en üst dereceden maaş alan bir müsteşar için enflasyon farkı ve maaş zammı hesaba katılmadığı durumda bile 72 bin 480 liraya ulaşıyor." diye konuştu.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak, ‘ek zam’ talebiyle haftalardır meydanlarda olduklarını hatırlatan Dolgun, "Sesimizi Ankara’ya daha gür duyurmak için 6 Aralık’ta bir eylem düzenliyoruz. Toplu sözleşmeden kaynaklı zararlar telafi edilmediği müddetçe memurun geleceği tehdit altında olmaya devam edecektir. Biz de tarihi rezalet olan bu toplu sözleşmeye imza atanlara, bizleri sefalete mahkum edenlere, kendileri 1,4 milyar liralık saraylarda yaşarken dar ve sabit gelirli vatandaşlarını unutanlara hesap sormak, meydanın boş olmadığını göstermek için geliyoruz. Hak adına hakkımızı almak için, sesimizi duyurana dek meydanlar bizim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri