Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim'in Kapısına Siyah Çelenk Bıraktı

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) bağlı okul müdürlerinin atamasında siyasi ve yanlı atama yapıldığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu eski valilik binası kapısına siyah...

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) bağlı okul müdürlerinin atamasında siyasi ve yanlı atama yapıldığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu eski valilik binası kapısına siyah çelenk bıraktı.

MEB'de objektif değerlendirmelerden uzak, siyasi mülahazalarla yapılan okul müdürü atamalarına tepkiler devam ediyor. Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen, öğle paydosu saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu valilik eski binası kapı önünde basın açıklaması yaptı. Sendika Şube Başkanı Müfit Bayraktar, okul müdürü değerlendirmelerinde usulsüzlük ve adaletsizlik yapıldığını ifade etti. Bayraktar, müdür atamalarındaki haksızlığın 28 Şubat sürecinde dahi yapılmadığına dikkat çekerek, "Darbe dönemlerinde, 28 Şubat'ta bile böylesine bir kıyım yaşanmamıştı." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde en büyük kadrolaşmanın yapıldığının ve sözde paralel yapının tasfiyesi adı altında kıyım yapıldığına vurgu yapan Bayraktar, "Milli Eğitim'de sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek amacıyla 76 bin yöneticinin işine son verilmiştir. Ancak bu şekilde iktidarın MEB'de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yandaş sendika üye ve yöneticilerinin özel muamele ile üst görevlere getirildiğini de hatırlatan Bayraktar, "MEB'in kriter dediği şey sadece yandaşlara özel muameleymiş." şeklinde konuştu.

Okul müdür atamalarındaki usulsüzlüklere yargının 'dur' diyeceğini de sözlerine ekleyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı, "MEB'deki bu son atamalar bir kıyım niteliğindedir. Hiçbir şey için geç değildir. Anayasa Mahkemesi okul müdür atamalarındaki yanlışlığa son verecektir. Bu kadar yandaşlık, ayrımcılık, kadrolaşma kokan uygulamalara fırsat vermemek için Anayasa Mahkemesi, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu herkese gösterecek bir karar vermelidir. Bizlerin sığınacağı liman yargıdır. Yargı adamları sorumluluklarını yerine getirmelidir ki, ülkemiz yalanın, hüllenin, gayri ciddiliğin 'ben istediğimi yaparım' edasıyla dolaşan külhanbeylerinin cenneti haline gelmesin. Hiç kimse hukukun üstünde değildir." şeklinde konuştu.

Bayraktar ve sendika üyeleri daha sonra üzerinde, 'Adaletli atama istiyoruz' yazılı siyah çelengi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu eski valilik giriş kapısı önüne bıraktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri