Türk Diplomat, Hollanda'daki Konsolosların Başkanlığına Seçildi

T.C. Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda’da faaliyet gösteren Başkonsolos ve Konsoloslar Birliği'nin başkanlığına seçildi.Rotterdam, Lahey ve Amsterdam’da yerleşik muvazzaf ve fahri başkonsolos ve konsoloslardan müteşekkil Rotterdam...

T.C. Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda’da faaliyet gösteren Başkonsolos ve Konsoloslar Birliği'nin başkanlığına seçildi.

Rotterdam, Lahey ve Amsterdam’da yerleşik muvazzaf ve fahri başkonsolos ve konsoloslardan müteşekkil Rotterdam Konsoloslar Birliği'nin (UCR) olağanüstü Genel Kurul toplantısında düzenlenen seçimde konsolosların tamamının desteğini alan Başkonsolos Oral başkan seçildi.

1906 yılında kurulan ve Hollanda’daki en köklü konsüler yapılanma olma özelliği taşıyan UCR’nin 61 ülke konsolosluğundan 100’e yakın üyesi bulunuyor. UCR üyelerinin büyük bölümü, gerek siyasi gerek sosyal bağlantı ve nüfuzları güçlü, saygın işadamları ve üst düzey şirket yöneticilerinden oluşuyor.

Hollanda’daki görev süresi dolana kadar başkanlık görevini yürütecek olan Başkonsolos Oral, Türkiye Başkonsolosu olarak Hollanda’daki konsolosları çok sayıda resmi faaliyette temsil etmenin yanı sıra; sınırlı sayıda üst düzey davetlinin iştirak edebildiği siyasi, ekonomik, sanatsal ve sosyal etkinliklerde de hazır bulunacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri