Türk diline büyük katkı

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı pandemi dolayısıyla gelecek  yıla ertelendi ama kurultay için hazırlanan bildiriler kitap oldu ve internet ortamında yayınlandı

610 sayfadan oluşan kitapta bilim insanları ve uzmanların 75 bildirisi yer alıyor. Kitabın önsözünde kurultaya katkı veren kurumlardan Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ali Doğramacı, toplantıya katılacak akademisyenleri salgından korumak için alınan erteleme kararının isabetli olduğunu, daha sağlıklı ortamda yine bir  araya gelineceğini vurguladı.

KÜLTÜR ALANINDA BOŞLUĞU DOLDURUYORUZ

XV.Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı Başkanı Dr. Rasim Özyürek de  şu ifadelere yer verdi: “Güzel miz,  köklü ve  dünyada çok güçlü,  sayılı ve zengin bir dildir. Yirmi dört yıldır Bilkent Üniversitesince Uluslararası Büyük Türk Dili kurultayları, dil bayramları ve Türkçe ile ilgili sempozyumlar, paneller  düzenliyoruz.  Bu  etkinlikleri  gerek   yurt içinde  gerekse  yurt dışında gerçekleştiriyoruz. Amacımız Türkçemizin dünya dilleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Sunulan bildirileri  içeren   yoğun bir emek harcayarak üretilmiş olan bu kitabı daha geniş kitlelerin  istifadesine sunmak için internet ortamında yayınlamayı uygun gördük. Ülkemizin kültür hayatında büyük bir boşluğu dolduracağı kesin…
XV. Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayına  bildiri ile katılan bilim insanları yepyeni bildirilerini bu kitapta sundular. Bu kitap her türlü takdirin üzerindedir.   Bu kıymetli eseri neşretmek ve okuyucularımızla buluşturmaktan bir onur ve mutluluk duyuyorum. Emeği geçen tüm akademisyenlerimize  teşekkür  ederken,  dileğim bu güzel  çalışmanın bilim ve  kültür dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel bildiriler Türk  Dili’ne, Türk dilbilimi ve bilim evrenine katkıda bulunması beni ve benim gibi düşünenleri mutlu edecektir.”
İBRAHİM BÜYÜKEKEN’İN BİLDİRİSİ DE YAYINLANDI
Öte yandan Gazetimiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken’in “Yazılı ve Sözlü Basın Mensupları Dilimizi Çok İyi Kullanmalılar“ konulu 4 sayfadan oluşan bildirisi de kitapta yer aldı.
Bildirilere http://www.bilkent.edu.tr/dil_kurultay linkinden ulaşılabilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri