Türk Derneklerinden 'Seçime Katılın' Çağrısı

Almanya'da genel seçime iki hafta kala Türk sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Seçim İnisiyatifi Türkiyeli seçmenlere “Oyunuz değerli seçime katılın” çağrısı yaptı.

Almanya'da genel seçime iki hafta kala Türk sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Seçim İnisiyatifi Türkiyeli seçmenlere “Oyunuz değerli seçime katılın” çağrısı yaptı. Siyasi partilered e Türk toplumunun beklentilerini ön maddelik talep listesiyle duyuran inisiyatif, partilerden Türk toplumunun beklentilerini dikkate almalarını talep etti.

Berlin Türk Cemaati (TGB), İslam Federasyonu, İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG),Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), İslam Kültür Merkezleri (VİKZ), Avrupa Türk Birliği (ATB) ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) bir araya gelerek oluşturduğu 2013 federal seçimi insiyatifi gerçekleştirdiği basın toplantısıyla taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

İnsiyatif adına açıklama yapan TGB Başkanı Bekir Yılmaz taleplerini şu şekilde sıraladı: “ Almanya’da hüsnü kabul kültürünün desteklenmeli. Çok kültürlülük ve çok dinlilik bir şans olarak görülmeli. Anadil desteklenmeli ve çok dilli eğitim sisteme dahil edilmeli. Günlük hayatta yapısal ayrımcılıkla daha etkin mücadele edilmeli. Irkçılık, İslamofobia ve Anti- Semitizm’le daha etkin mücadele edilmeli. İslami cemaatlere aynı haklar tanınmalı. Opsiyon modeli kaldırılıp çifte vatandaşlık mümkün hale getirilmeli. Aile birleşiminde talep edilen dil testi kaldırılmalı. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan uyum anlaşmaları dikkate alınmalı. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri devam etmeli”.

Amaçlarının sadece Türk kökenli seçmenlerin 22 Eylül’deki federal seçime katılımlarını artırmak ve taleplerinin siyasi partilere iletmek olduğunu söyleyen TGB Başkanı Bekir Yılmaz, “Hiçbir siyasi partiyi ve adayı destekleme çağrısı yapmıyoruz. Seçmenler parti programlarını inceleyip beklentilerini karşılayan aday veya partiye verebilir. Bizim için önemli olan demokratik hakkın kullanılması." dedi. Uzun yıllar Türk seçmenlerin sandığa gitmediği söylentilerinin olduğunu kaydeden Yılmaz; bu yıl Türk sivil toplumunun bir araya gelerek bir inisiyatif kurduğunu ve bunun bir ilki gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Ülkedeki 16 milyon göçmenden yaklaşık 9 milyonuna yakınının Alman vatandaşlığına sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, 22 Eylül’deki seçimlerde oy kullanacak göçmen sayısının ise 5,8 milyon olduğunu ve bunun da toplam seçmenlerin yüzde 9′una tekabül ettiğine dikkati çekti.

Almanya’da göçmen kökenlilerin seçimlere katılım oranlarının genelde yüksek olduğunu belirten Bekir Yılmaz, buna rağmen broşür ve pankartlarla sandığa gitme çağrısını taze tutmayı istediklerini ifade etti.

Partilerin Türk toplumunun oyunu almak için Türk kökenli milletvekili adayı gösterdiklerini hatırlatan TGB Başkanı, “Maalesef Türk kökenli milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu Türk toplumun hakkını savunmuyor. Aksine Türkler ve Müslümanlar aleyhine kararlar için çalışan milletvekilleri gördük. ”dedi.

Türk kökenli seçmenlere “Bir oydan ne olacak?” diye düşünmemelerini tavsiye eden Yılmaz; "Birlikten kuvvet ve bereket doğar. Dikkate alınmak istiyorsak gidip oyumuzu kullanalım” çağrısı yaptı.

Berlin’deki toplantıya inisiyatif adına Sayit Paksoy, Barbaros Kaman, Süleyman Küçük, Bekir Yılmaz, İrfan Taşkıran, Bülent Sever, Adem Karaca, Fazlı Altın ve Yüksel Aslan katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri