Türk çayının zararları açıklandı! Asla böyle tüketmeyin

Türkiye'de vatandaşın olmazsa olmazı Türk çayının zararları belli oldu.

Türkiye'de vatandaşın günlük tükettiği sıcak içeceklerin başında Türk çayı geliyor. Uzun yıllar boyunca çaya alışan vatandaşa önemli uyarılar yapıldı. Türk çayının sağlığa olan zararları tespit edildi.

Milli Gazete'de yer alan içeriğe göre, Türkiye’nin zengin topraklarında yetişen ürünlerden biri olan çay, ihracatın en önemli parçasını oluşturuyor. Özellikle Rize yaylalarından toplanarak yurt dışına gönderilen çay yaprakları, aynı zamanda yurt içindeki tüketimin de büyük bir bölümünü kapsıyor. Bu nedenle çayın bol içildiği bir ülke olan Türkiye’de her gün hemen hemen her evde çay tüketiliyor. Doğru tüketildiğinde sağlığı riske atmayan çay, eğer yanlış tüketilirse vücutta ölümcül tehlikeler ortaya çıkarabiliyor. Peki çay nasıl tüketilmeli, çayın zararları nelerdir? İşte çayın zararları ve doğru tüketim aşamaları…

ÇAY TÜKETİM MİKTARINA DİKKAT EDİN

Her ne kadar kahvaltıdan akşam yemeği sonrasına kadar günün her aşamasında tüketmeyi sevdiğimiz bir içecek olsa da çayın tüketim miktarı doğru tüketim açısından tahmin ettiğinizden daha çok önem taşıyor. Zira yapılan araştırmalar, çayın fazla tüketilmesi halinde vücutta dehidrasyonun ortaya çıkacağını söylüyor. Bu da vücudun susuz kalması demekken, dikkat edilmemesi halinde ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Dolayısıyla çay tüketim miktarına dikkat etmelisiniz.

ÇAYIN KAFEİN İÇERDİĞİNİ UNUTMAYIN

Belki ilk etapta aklınıza gelmeyebilir. Ancak hatırlamanızı isteriz ki, çay kafein içeren içeceklerden biridir. Dolayısıyla çayı fazla tüketmek, uykusuzluk gibi birçok problemi ortaya çıkarabiliyor. Aynı zamanda kafein; sinirlilik, huzursuzluk gibi yan etkilere de sebebiyet verebiliyor. Tüm bu etkilerden ve sorunlardan korunmak için ise çayı dengeli ve kontrollü bir şekilde tüketmeniz gerekiyor.

ÇAYIN DEMLENME SÜRESİ SAĞLIĞINIZI ETKİLİYOR

Çayın lezzetini etkileyen demlenme süresi, aynı zamanda sağlığınızı da etkiliyor. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, uzun demlenen çayda artan tanen miktarı doğrudan mideyi rahatsız ediyor. Birçok mide problemine yol açabilecek tanen miktarına olması gerekenden fazla maruz kalmak istemiyorsanız çayın demleme süresini ortalama bir şekilde ayarlamanız gerekiyor.

ŞEKERLİ ÇAY, SAĞLIKLI DEĞİL

Şekerli çay, tatlı olsa da sağlıklı olmuyor. Özellikle çok şekerli çay içen kişilerin günde içtiği çay miktarına da bağlı olarak obezite ve diyabet riski ile karşı karşıya kaldığını unutmamak gerekiyor. Uzmanlar çayı şekersiz bir şekilde tüketmeyi önerirken, şekerin vücutta yarattığı olumsuz etkiyi de sıklıkla hatırlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri