Türk Büyükelçi, Nato’nun Afganistan’da Sivil Temsilcisi Oldu

Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO Genel Sekreteri tarafından NATO’nun Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak atandı. Türkiye tarafından teklif edilen ve NATO tarafından ‘kıdemli sivil temsilci’ olarak atanan Aramaz’ın...

Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO Genel Sekreteri tarafından NATO’nun Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak atandı.

Türkiye tarafından teklif edilen ve NATO tarafından ‘kıdemli sivil temsilci’ olarak atanan Aramaz’ın NATO’nun Afganistan’daki siyasi-askeri hedeflerini gözetmekten ve Afgan Hükümeti, sivil toplum, uluslararası toplumun Afganistan’daki temsilcileri ile Afganistan’ın komşularıyla bu amaçla temaslarda bulunmaktan sorumlu olduğu kaydedildi. NATO Karargahı ile Afganistan arasında doğrudan bir iletişim kanalı işlevi gören Kıdemli Sivil Temsilci, İttifak’ın Afganistan’la ilişkilerinin uyumunu en etkin şekilde sağlayacak politikalar hakkında NATO Konseyi’ne tavsiyelerde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı’nca konuyla igili yapılan açıklamada Büyükelçi Aramaz’ın bu göreve atanmasının aynı zamanda Türkiye’nin NATO’da yürütülen önemli faaliyetlerdeki öncü konumunu yansıttığı değerlendirmesi yapılırken, şu ifadelere yer verildi: “Bu bağlamda, ülkemiz, ISAF harekatının sona ereceği 31 Aralık 2014 tarihinden sonra başlayacak olan ve Afganistan Ulusal Güvenlik Güçlerine eğitim, danışmanlık ve yardım sağlamayı hedefleyen Kararlı Destek Misyonu’nda Kabil için Çerçeve Ülke sorumluluğunu ve bu meyanda ayrıca Kabil Uluslararası Havaalanı’nın işletilmesini üstlenecektir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri