Türk Bakanı İstifaya Zorlayan Önerge Meclisten Döndü

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti'nde Uyum Bakanı Bilkay Öney, Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) için 'Türk ve yabancı düşmanı' ifadesini kullandığı öne sürülerek istifaya zorlandı.

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti'nde Uyum Bakanı Bilkay Öney, Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) için 'Türk ve yabancı düşmanı' ifadesini kullandığı öne sürülerek istifaya zorlandı.

Hıristiyan Demokrat milletvekilleri, Uyum Bakanı Bilkay Öney’in özür dilemesinin yetmeyeceğini açıklayarak eyalet başbakanından açıklama talebinde bulundu. Konuyu Eyalet Meclisi’ne de taşıyan CDU’nun, Bakan Öney’in istifa etmesine yönelik verdiği önerge ise milletvekillerinin üçte ikisinin kabulünü alamadığı için reddedildi.

Başbakan Winfried Kretschmann ise parlamentoda yaptığı konuşmada Bakan Öney’in istifasını gerektirecek bir durum olmadığını vurguladı. Öney’e atfedilen ifadeleri tam olarak bilmediğini belirten başbakan, CDU’nun ırkçı bir parti olmadığını ve böyle bir suçlamanın kim tarafından yapılırsa yapılsın saçma olduğunu ifade etti. Kretschmann, “Özel konuşma özeldir. Eğer her özel konuşulanların ortaya çıkmasının ardından istifa talep edilseydi, kabinede birkaç ‘aziz’ hariç kimse kalmazdı. Ben kesinlikle buna dahil olurdum.” dedi.

Kretschmann, Bakan Öney’in yapmacık ve gizli olmayan duruşunun da hoşuna gittiğini söyledi. Bakan Öney’e atfedilen sözlerin yer aldığı iddia edilen haberin asıl kaynağı ile ilgili ise henüz bir kesinlik söz konusu değil. İddialarının kaynaklarının, Türkçe yayınlanan çoğu mahalli bazı yayın organlarında ve internet sitelerindeki haberlerin tercümesi olması ise şüphelere neden oluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri