Türk Bakan, Kendisine Ayrılan Temsil Ödeneğinin Üç Katını Harcadı

Almanya'nın Berlin eyaleti bakanları arasında her yıl kendilerine ayrılan özel harcama bütçesinden fazlasını harcayanların olduğu ortaya çıktı.

Almanya'nın Berlin eyaleti bakanları arasında her yıl kendilerine ayrılan özel harcama bütçesinden fazlasını harcayanların olduğu ortaya çıktı.

Berlin'de geçtiğimiz yıl bakanlıkları temsil amaçlı olarak ayrılan toplam 34 bin 747 Euro bazı bakanlara yetmedi. Ayrılan bu bütçeyi fazlasıyla harcayanlar arasında Ekonomi Bakanı Cornelia Yzer’den sonra Berlin Uyum, Kadın ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat geliyor. Kolat, bakanlığını temsil harcamaları için bin 800 Euro ayrıldığı halde 5 bin 745 Euro harcamada bulunmuş. Berliner Zeitung’un (BZ) iddiasına göre kendisine sunulan bütçenin üç kat fazlasını harcayan Kolat, 5 bin Euro harcamada bulunan Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ı da geçmiş durumda. Bütçesinden daha fazla para harcayan Kolat için 2014/15 dönemi bütçesinin miktarı ise 5 bin 800 Euro’ya çıkarıldı.

Dilek Kolat, geçtiğimiz haftalarda bakanlığına AB tarafından ayrılan milyonlarca paradan 35 milyonunu harcamadığı için eleştirilerin odağı olmuştu. Berlin iş gücü istihdamı ve meslek eğitimi için ayrılan bu paranın Dilek Kolat tarafından ayrılmaması bazı Türk derneklerini de kızdırmıştı.

"UYUM BİR SEKTÖRE DÖNÜŞTÜ"

Kolat’ı hedef alan eleştirilerden biri de Berlin Mitte Belediyesi Uyum Sorumlusu Maryam Stibenz’den dolaylı şekilde geldi. Dört yıl önce Mitte’de uyum sorumlusu olarak göreve gelen Stibenz, klişeleşmiş uyum tartışmalarından ve ciddi tartışmalardan çekinen politikacılardan şikâyetçi. Göçmen derneklerini de eleştiren Stibenz, entegrasyon projelerinin milyon Euro’ların döndüğü bir sektör olduğunu kaydetti. Kendilerini göçmenlerin temsilcileri olarak tanımlayan belli kişilerin siyasete atıldığını dile getiren Maryam Stibenz, bunların paralelinde ticarete de ilgi duyulduğunu belirterek, “Bu ciddi bir gelişim bozukluğudur.” ifadelerini kullandı.

Anlattıklarıyla uzun yıllar boyunca Berlin-Brandenburg Türk Toplumu (TBB) temsilciliğini yapan Kenan Kolat ile eşi Bakan Dilek Kolat’ı mı kast ettiği sorusuna kaçamak cevap veren Stibenz, “Sayın Kolat’ın Uyum Bakanı olarak zor koşulları bildiğini ve bunlara karşı bilinçli ve sorumlu yaklaştığını düşünüyorum.” diye konuştu. TBB, Berlin’de en fazla para yardımı alan göçmen kuruluşu olarak tanınıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri