Türk atletten örnek davranış

İstanbul'da düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası yarışında milli atlet Levent Ateş, Yunan rakibine yaptığı büyük jestle alkış aldı.
İstanbul'da düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası 1500 metre erkekler yarışında milli atlet Levent Ateş, ayakkabısı yarışa uygun olmadığı gerekçesiyle diskalifiye edilmek istenen Yunanlı atlet Andreas Dimitrakis'e kendi ayakkabı çivilerini verdi. Yarışta Andreas Dimitrakis birinci, Levent Ateş ise üçüncü oldu.

Rakibinin kendi ayakkabı çivileri ile birinci olmasına üzülmediğini belirten Levent Ateş, Yunanlı atletin kendisine çok teşekkür ettiğini ve iyi bir dostluk kurduğunu söyledi. Şampiyonada gerçekleşen olayı İHA muhabirine anlatan Ateş, "Isınma hareketlerinin ardından hakemler formalarımızı, göğüs numaralarımızı ve son olarak ayakkabılarımızı kontrol ettiler. Bu sırada Yunanlı rakibimin ayakkabısının çivilerinin fazla uzun olması nedeniyle yarışamayacağını söylediler. Ben de yanımda bulunan yedek

ayakkabılarımı kendisine uzatarak, benim ayakkabılarımla koşabileceğini söyledim. Bunun üzerine rakibim bana birkaç kez teşekkür etti. Rakibimin daha önce en iyi derecesi 3:52 idi. Bu olayın yaşandığı yarışta ise 3:47 ile kendi derecesini geliştirerek birinci oldu. Onun arkasından Kemal Koyuncu ikinci, ben ise üçüncü oldum. Andreas Dimitrakis'in birinci olmasına üzülmedim, bu beni mutlu etti. Rakibimle tatlı bir diyalog içinde yarış koştuk. Yarıştan sonra kendisiyle tekrar küçük bir konuşmamız oldu.

Kendisi tekrar ayakkabılar ve çiviler için bana teşekkür etti. Yarışta benim sayemde koştuğunu söyledi. Ülkesine döndükten sonra bana internet üzerinden ulaşarak Yunanistan'a gittiğimde kendisinin de bana yardımcı olmak istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Ben de kendisine böyle bir şey yaptığım için hiç üzülmediğimi, aksine çok mutlu olduğumu söyledim. Bu sayede güzel bir dostluk kazanmış oldum" dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri