Türk Arap Ekonomi, Ticaret Ve Yatırım Bakanları Toplantısı Yarın Başlıyor

Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı, 24 Eylül'de (yarın) Mersin'de başlayacak.

Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı, 24 Eylül'de (yarın) Mersin'de başlayacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın girişimleriyle gerçekleştirilecek olan toplantı iki gün sürecek.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, etkinliğe Arap Ligi Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mohamed İbrahim A. Al Twaijri’nin yanı sıra Bahreyn, Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Moritanya, S. Arabistan, Sudan, Tunus, Umman, Ürdün’den 16 bakan katılacak.

Kıdemli memurların bir araya geleceği ilk günkü toplantının ardından, ikinci gün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Arap Devletleri Ligi Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mohamed Tiwijri ve 92. Ekonomik ve Sosyal Konsey Başkanı ve Arap Delegasyonları Başkanı sıfatıyla Fas Krallığı Ticaret, Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Abdelkader Aamara'nın açış konuşmalarından sonra 'Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesi' ve 'Yatırımların Teşviki ve Karşılıklı Korunması' oturumları gerçekleştirilecek.

Toplantının, Arap ülkeleri ile Türkiye arasında bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve en büyük toplantı olma özelliğini taşıdığı ifade edilirken, zirvenin, bölge ve Arap coğrafyasında yaşanan gelişmeler dikkate alındığında büyük önem taşıdığı kaydedildi. Zirvede, Türkiye ile Arap Ligi ülkeleri arasında daha fazla ticaretin, daha fazla yatırımın yol haritasının oluşturulması, ülkeler arası ticarette engellerin kaldırılması, yatırım ve ticaretin artırılması, uluslararası ekonomik örgütlerde işbirliği, gümrük ve dış ticarette standardizasyon alanlarında karşılıklı işbirliği gibi birçok konu ele alınacak ve varılan uzlaşının, ortak deklarasyonla kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri