Türk-alman Su İşbirliği Günleri’nin 4.’sü Antalya’da Düzenlendi

German Water Partnership (GWP) tarafından düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin 4.'sü Antalya’da başladı. 2 gün sürecek toplantıda su kaynaklarının kullanımı, kirli suların arıtılması ve çevrenin korunması gibi konular...

German Water Partnership (GWP) tarafından düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin 4.'sü Antalya’da başladı. 2 gün sürecek toplantıda su kaynaklarının kullanımı, kirli suların arıtılması ve çevrenin korunması gibi konular ele alınacak. Bu konularda iş birliği için görüşmeler yapılacak.

Toplantının açılışı Rixos Downtown Otel’de gerçekleşti. İş birliği forumuna Türkiye ve Almanya’dan 200’e yakın uzman katılıyor. 2 gün devam edecek toplantıda sanayi ve turizmde, merkezi ve yerel yönetimlerde su ve atık su konularında güncel ve gelecekte beklenen sorunlar, bunların çözümlerine dönük teknolojiler ve iki ülke arasındaki iş birliği imkânları ele alınacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GWP Yönetim Kurlu Üyesi ve Türkiye Ülke Formu Başkanı Hans Joachim Werner, Türkiye’de böyle bir etkinliği 4. kez düzenliyor olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Etkinliğin amacına yönelik de Werner, her iki ülke şirketlerinin bir araya gelerek bilgi akışı ve iletişimini geliştirmek istediklerini söyledi. Werner, toplantının ilk gününde siyasilerin ve yerel yöneticilerin sunumlarına yer vereceklerini, ikinci günde ise sektörel çalışmaların değerlendirileceğini anlattı. İkili görüşme platformlarına da yer verileceğini açıkladı.

Forum boyunca yapılacak oturumlarda su temininde su kaçaklarının önlenmesi ve su kalitesi, su yönetiminde bütünsel enerji verimliliği, yeraltı su kaynakları yönetimi ile doğal kaynakların korunması, arıtma çamuru ve yeniden değerlendirme, sanayi ve turizm sektöründe su ve atık su yönetimi ve suyun yeniden kullanımı ile 6360 sayılı kanun ve yerel yönetimlerle ilgili gelişmeler hakkında sunumlar yapılacak.

Almanya Federal Çevre, Doğa Koruma, İmar ve Reaktör Güvenliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Helge Wendenburg toplantıya katılamadığı için bir video mesajı yolladı. Bu mesaj katılımcılara izletildi. Toplantının açışına Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri