Türk aile yapısı Avrupa’ya anlatıldı

Avrupa Birliği Grundtvig Projesi kapsamında Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gittiği Romanyadan döndü.
 Projeye ortak ülkelerdeki aile yapısının farklılıklarının işlendiği çalışma toplantısında  “Türk Aile Yapısı” büyük ilgi gördü. Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Rıza Büyükdere, Karatay Halk Eğitim Müdürü Aydeniz Ertekin, Proje Koordinatörü Dr. Abdullah Acar ile Almanca Öğretmeni Fatma Gül’ün temsil ettiği proje toplantısı Romanya’nın Macaristan sınırındaki Oradea kentinde yapıldı. 18-22 Mart 2009 tarihleri arasında süren çalışma toplantısında ülkeler arası kültür farklılıklar ve özellikle aile konusundaki farklılıklar ortaya konuldu.
Proje Koordinatörü Dr. Abdullah Acar’ın Almanca olarak hazırladığı “Türk Aile Yapısı” başlıklı sunu, Litvanya, Romanya, Almanya, Avusturya ve Polonyalılarca büyük ilgiyle izlendi.
Türkiye’de eşlerin birbirlerine sadakatı, gayr-i meşru ilişkilerin azlığı, çocuklara verilen değer, yaşlıların önemi ve büyük ailenin anlatıldığı toplantıda, katılımcılar Türk aile yapısından çok etkilendiklerini ve örnek alınacak birçok yönünün bulunduğuna dikkat çektiler. Avrupa’da ailenin önemini yitirdiği, tekrar ailenin eski gücü ve etkisine nasıl kavuşabileceğinin yöntemlerinin arandığı proje toplantısında, ülkelerin birbirlerinden olumlu olarak alabilecekleri çok şeyin olduğu dile getirilerek Konya-Karatay ekibine teşekkür edildi. Projenin 2. başlığı için Haziran 2009 da Avusturya da ortaklar tekrar bir araya gelecekler. Anadilin önemi konulu çalışma ise, Ekim 2009 da Polonya’da yapılacak. İki yıllık bir çalışmanın ardından, elde edilen verilen bir kitapta toplanarak ortak ülkelere rapor halinde sunulacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri