Türk Aday Yerel Seçim İçin Kendi Listesini Oluşturdu

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde semt belediyesi için aday olan Türk kökenli siyasetçi, bir partiden aday olmak yerine kendi listesini oluşturdu.

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde semt belediyesi için aday olan Türk kökenli siyasetçi, bir partiden aday olmak yerine kendi listesini oluşturdu. Nejat Kaya, "Liste Nejat Kaya" adı altında yerel seçime gireceğini açıklayarak bir ilke imza attı.

Üç dönemdir bir siyasi partide görev yaptığını, gelecek seçimlerde kendi listesinden aday olmaya karar verdiğini söyleyen Kaya "Kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak Liste Nejat Kaya ismi altında 4 arkadaşımla birlikte seçime giriyoruz. 12 yıldır siyasetin içinde yer alıyordum. Bu deneyimimi halka daha yakın olmak için kullanacağım." dedi.

"HALKIN AVUKATLIĞINA ADAYIM"

Fakirliğin, yabancı kökenli insanların yaşadığı semtlerde daha fazla olduğunu söyleyen Kaya, bunu ana sebeplerinden bir tanesinin ayrımcı tutumlardan kaynaklanan işsizlik olduğunu dile getirdi. Kaya "İnsanlarımızın iş imkanı ve kanunlardan daha iyi yararlanmaları için mücadele edeceğim. Halkın avukatı adayı olmaya adayım." diye konuştu.

Nejat Kayai aday olduğu Ijselmonde semtinde Türk kökenli 3 bin 500 insanın yaşadığını, kendisinin doğrudan listeye girmesi için en az bin 300 tercihli oya ihtiyaç olduğunu söyledi. Seçimlerde 18 yaşını doldurmuş ve Hollanda'da 5 sene yasal olarak ikamet edenler de vatandaş olmasalar bile oy kullanabiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri